Dvostruki ubojica iz Ozlja osuđen na 38 godina robije

Dvostruki ubojica iz Ozlja osuđen na 38 godina robije

Zapanjuje mržnja akumulirana u okrivljeniku koja se pretvorila u osvetu. Nije mu bilo dovoljno što je supruzi Anici pucao u sljepoočnicu, pa je s tri metka ubio njezinu kćerku Ivanu znajući da su njezina djeca u blizini. Ni to mu nije bilo dovoljno već traži pogledom njezinog supruga Danijela, i njega bi ubio da nije došla policija. Čak niti tada nije bacio pištolj nego je nekoliko sekundi razmišljao. Takvu kaznu zaslužuje, a to on i sam zna – tako je pričao Ante Ujević, sudac Županijskog suda u Karlovcu, obrazložući 38 godina zatvora koje je odrezao ozaljskom krvniku Mirku Mihičincu za srpanjska ubojstva u centru grada.

Trebala preuzeti dokumente

U kazni od 38 godina, koja je izrečena nakon trodnevnog suđenja, a Mirko Mihičinac ju je odslušao mirno i bez pokazivanja ikakvih emocija, objedinjena je kazna od ukupno 42 godine zatvora koje su mu pojedinačno dosuđene za sva četiri kaznena djela. Pojedinačno, za teško ubojstvo supruge Anice Sudsko vijeće osudilo ga je na 20 godina zatvora, za teško ubojstvo njezine kćeri Ivane Lešković dobio je 15 godina zatvora, za pokušaj ubojstva Ivanina supruga Danijela Leškovića dobio je 5 godina, dok je za dovođenje u opsnost Ivanine i Danijelove troje malodobne djece osuđen na 2 godine. Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo teretilo je Mihičinca da je iz osvete, jer ga je ona zbog zlostavljanja htjela napustiti isplanirao, a potom pištoljem marke crvena zastava u centru Ozlja, i počinio kazneno djelo ubojstva svoje supruge Anice.

Pucao u sljepoočnicu

Nedaleko policijske postaje našli su se kako bi ona od njega preuzela dokumente, on ju je pozvao do svojeg automobila, te joj pucao u sljepoočnicu. Oko četiri metra dalje bila je Aničina kćerka Ivana koje je, kada je vidjela što se događa, pokušala pobjeći, a tada je Mirko u njezina leđa ispalio tri hica. Nakon toga trčao je za Danijelom Leškovićem i prema njemu ispalio jedan metak. Jedan metak završio je u tenisici dječaka koje s dvije sestrice promatrao ubojstvo bake i majke. U završnoj riječi tužiteljica Ljubica Fiškuš Šumonja zatražila je dugotrajnu kaznu zatvora ustvrdivši da su okrivljnom dokazana sva kaznena djela koja su mu stavljana na teret, dok je okrivljenikov odvjetnik Đorđe Stojaković rekao kako nije dokazano treće kazneno djelo, odnosno pokušaj teškog ubojstva, kao niti četvrto, dovođenje u opasnost troje djece. Rekao je da je ostalo visiti u zrako zašto je Mihičinac počinio kaznena djela ubojstva jer se ovaj odlučio braniti šutnjom, te čak nije želio na kraju postupka iznijeti obranu iako je ranije to bio najavio.

Sad mu je žao

Ipak, na posljednje pitanje suca Ujevića okrivljenome kakav je njegov stav on je suznih očiju rekao: – Duboko mi je žao. U obrazloženju presude sudac Ante Ujević izrazio je sumnju u njegovu iskrenost. – Nisam siguran, kada je zaplakao da se on i iskreno pokajao – rekao je sudac Ujević nakon što je pročitao presudu s najdužom zatvorskom kaznom ikad izrečenom na karlovačkom sudu. Tijekom postupka ispitano je desetak svjedoka, a svakako najpotresniji iskaz dao je Danijel Lešković, preživjeli suprug Ivane Lešković. Ispričao je kako je Mihičinca supruga Anica odlučila napustiti jer ju je psihički maltretirao godinama, ilustrirajući to podatkom da ju je zaključavao u kuću kada bi odlazio na posao.

Zašto?

– Toga 6. srpnja dovezao sam punicu, a sa mnom u autu je bila supruga i troje djece, u središte Ozlja, kako bi ona preuzela dokumente i stvari od Mirka, s kojim više nije željela živjeti, već se doselila kod nas u Kutinu. Čekali smo ga 10, 15 minuta. Došao je, izašao iz auta i rekao Anici da si dođe po stvari na stražnje sjedalo. Došla je do vratiju, sagnula je glavu, a on joj je pucao u potiljak. Moja supruga je povikala:” Mama, mama”. Uperio je pištolj u nju i zapucao. Krenuo sam joj pomoći, ali sam vidio da joj je krv krenula na usta. Vidio sam da je bila gotova. Povikao sam djeci da bježe, a i sam sam počeo trčati prema policijskoj postaji, on je počeo pucati pema meni. Jedan metak završio je u tenisici mojeg desetogodišnjeg sina – ispričao je Danijel Lešković pitajući sud: “Zašto je morao ubiti i nju(Ivanu op.a.), kada je ubio punicu”, dodajući kako svaki dan pati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest