Policajcu M. K. koji je pretukao Ajkića određen pritvor

Policajcu M. K. koji je pretukao Ajkića određen pritvor

Policajac M. K., protiv kojeg je još prekjučer podignuta kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 20-godišnjem Alenu Ajkiću nalazi se u pritvoru.

Kako je ocijenila istražna sutkinja Jasminka Jerinić – Mušnjak, postoji bojazan da osumnjičenik ne izvrši utjecaj na svjedoke, te mu je određen pritvor u trajanju 48 sati.  Kako saznajemo od glasnogovornice Županijskog suda u Karlovcu Alenke Laptalo, M. K. se branio šutnjom.

Podsjetimo, sva trojica policajaca koji su sudjelovali u premlaćivanju 20-godišnjeg Alena Ajkića su suspendirana, a nakon što je  načelnik PU karlovačke Josip Ćelić uporabu sredstava prisile ocijenio kao neopravdanu i nezakonitu. S dužnosti je udaljen i četvrti policajac, službenik koji je radio na dokumentiranju slučaja. Zanimljivo, Ravnateljstvo se tek jednom rečenicom osvrnulo i na sporni dopis kojeg je novinarima prvo poslan iz PU karlovačke, prema kojem se Ajkić ozlijedio sam “udarivši glavom u sanduk”. Kako kažu, priopćenje za medije se temeljilo na do tada prikupljenim informacijama i obavijestima o događaju. MUP izražava žaljenje zbog nastalog događaja, te ističemo da će ovakvi negativni događaji koji nanose štetu ugledu policije i ubuduće biti najstrože sankcionirani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest