Skandal: SDSS-ova predsjednica plaščanskog Vijeća organizira četnički koncert

Skandal: SDSS-ova predsjednica plaščanskog Vijeća organizira
četnički koncert

“Ja sam rođen ‘đe džamije nema”, “Oj Manjačo”, “Krajina je plakala zbog Mlađe” – šovinistički su napjevi koji bi u petak i subotu navečer mogli odjekivati Plaškim, nacionalno mješovitim mjestom u jugozapadnom dijelu Karlovačke županije.
U jednom od tamošnjih kafića najavljena je proslava pravoslavnog Uskrsa uz nastup narodnjačkog dueta “Žare i Goci” iz Republike Srpske. Činjenica da “Žare i Goci” izvode jeftine narodnjake koje je teško nazivati glazbom sama po sebi nije šokantna.

Veličanje četništva

No dio uobičajenog repertoara ovog dvojca, prema kojem se Thompsonov “Jasenovac i Gradiška Stara” čini bezazlenim pjesmuljkom to svakako jest.
Žare i Goci, naime, u dijelu svojih pjesama pozivaju na linč muslimana i otvoreno veličaju četništvo. Za dokaz toga prenosimo tekst pjesme “Ja sam rođen ‘đe džamije nema” koji se može naći na You Tubeu.

Ja sam rođen ‘đe džamije nema, muslimane mrzim od malena. Da zna kurva kakva je slanina, nikad ne bi ljubila Turčina. Oj turkinjo ‘đe su ti dimije, u četnika oko redenika. Kad podgojim Miloša i Marka, potjeraću Turke sa Osmaka
Sam nastup opskurnih glazbenih fašista iz Republike Srpske utoliko je skandalozniji kada se zna da je kafić u kojem će se nastup dogoditi u vlasništvu Mare Šupice. Riječ je o bivšoj SDSS-ovoj načelnici Plaškog, koja trenutačno kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a obnaša funkciju predsjednice plaščanskog Općinskog vijeća.

Bez odgovora

Iako smo danas u više navrata telefonski pokušavali dobiti Šupicu, nismo uspjeli jer se nije javljala. Za komentar smo pokušali zamoliti i HDZ-ovog načelnika Plaškog Ivana Šegu no njegov je telefon za nas također ostao nijem. Neslužbeno saznajemo da je razlog ovakvog “silenzio stampa” u tome što su danas prijepodne oboje zajedno bili na razgovoru u policijskoj postaji u Ogulinu, gdje je baš sporni koncert bio tema razgovora. Više reakcija o najavljenom skandaloznom događanju u Plaškom donijet ćemo naknadno.

KAportal.hr



Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest