Koncert nije otkazan: Zgroženi branitelji očekuju reakciju policije

Koncert nije otkazan: Zgroženi branitelji očekuju reakciju policije

SDSS-ova predsjednica plaščanskog Vijeća Mara Šupica ne namjerava odustati od koncerta pročetničkog dvojca Žare i Goci koji je najavljen u njezinom kafiću Barun Kobra. Kako tvrdi, policiji je uredno prijavila skup, te kaže da njoj nije bitno što ovi nazovi glazbenici sviraju na drugim mjestima, već samo ju zanima ono što će izvoditi u njezinom objektu. Tvrdi da su Žare i Goci poznanici njezinog prijatelja koji ih i dovodi u Plaški, te da će repertoar biti primjeren. Slučaj je stigao i do PU karlovačke od kojeg se svakog časa očekuje očitovanje, s obzirom da je izvođenje pjesama s govorom mržnje kažnjivo po zakonu.

Najavljeni nastup u Plaškom zgrozio je brojne branitelje, pa i predsjednika karlovačke HVIDR-e Petra Banića koji je jasno rekao da policija mora odmah reagirati na govor mržnje. – Nije primjereno da se pjesme s takvim sadržajem slušaju i kod kuće, a kamoli izvode u javnom prostoru, komentirao je  Banić. Kako kaže, ljudi su osjetljivi na ratna događanja i vrlo je opasno da se cijeli slučaj ne izrodi u veći incident, posebno jer se radi o sredini gdje zajedno žive Srbi i doseljeni Hrvati iz BiH.

Za najnovija događanja u Plaškom koja bi mogla narušiti ionako nategnut suživot domicilnih Srba i Hrvata – doseljenika iz BiH  tek je danas u telefonskom razgovoru saznao predsjednik županijskog SDSS-a Rade Kosanović. – Poznato mi je da Mara Šupica ili netko iz njene obitelji ima kafić, ali ne znam za ovaj koncert. U svakom slučaju, ne želimo da itko ovdje dolazi kako bi sijao zlo i mržnju, zaključio je Kosanović ne kazavši pritom hoće li SDSS zatražiti izvještaj od ogranizatorice koncerta, predsjednice Vijeća Plaškog.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest