Kamanje u lipnju postaje rock centar Hrvatske

Kamanje u lipnju postaje rock centar Hrvatske

Od 18. do 20. lipnja uz rijeku Kupu u općini Kamanje održat će se trodnevni rock festival pod nazivom “Colapis Rock Fest”. Festival je, ističu organizatori, Udruga mladih “90-e”, nastao po uzoru na susjedni slovenski “Schengenfest” u Vinici, a kao i spomenuto događanje temeljit će se na rock bendovima iz Hrvatske i zemalja bivše Jugoslavije – nastupat će već iskusne stare snage ex-yu rocka, kao i nadolazeći mladi bendovi.

Već prvog dana festivala, u petak 18. lipnja najbolje će se primjetiti taj “miks”, jer će na pozornicu izaći mladi Zagrepčani Adastra, njihovi nešto iskusniji ali tek sada sve popularniji sugrađani Kawasaki 3P, iskusni seniori hrvatske scene Let 3 i pravi veterani slovenske i ex-yu scene, ljubljanski Pankrti.

Dan kasnije posjetitelje će zabavljati dva benda iz takozvanog hrvatskog “novog novog vala” – Vatra i Ramirez, zatim veseli i irski nastrojeni Riječani Belfast Food te već gotovo punih 30 godina popularni na ovim prostorima – beogradski Partibrejkersi.

Napokon, u nedjelju, posljednjeg dana festivala, nastupaju zeničko-sarajevski bend Dubioza kolektiv, te stare legende bosansko-hercegovačke i slovenske scene – Zabranjeno pušenje i Lačni Franz.

Ulaznice su već u prodaji, a organizatori računaju na velik broj posjetitelja iz Slovenije, Zagreba i, naravno, cijele Karlovačke županije. Cijena jednodnevne ulaznice je 80, a trodnevne 180 kuna. U Karlovcu se mogu kupiti u caffe baru “Knjiga i kava”, a u Dugoj Resi u caffe baru “Mulj”. Moguće ih je naručiti i kod Alena Furjanića, tajnika Udruge mladih “90-e” na broj mobitela 098 938 6256.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest