Motorist koji je pregazio policajca još uvijek u bijegu

Motorist koji je pregazio policajca još uvijek u bijegu

Niti 24 sata od incidenta u kojem je ispred karlovačkog Papas  Bara lakše ozlijeđen prometni policajac Draženko Novosel, policija nije pronašla počinitelja.

Kako saznajemo iz PU karlovačke, još uvijek se traga za motoristom koji je pregazio službenika PU i pobjegao s mjesta događaja. Motorist je identificiran, no policija mu još nije ušla u trag  jer se skriva.

Podsjetimo, karlovački policajac Draženko Novosel, poznat po revnosti u obnašanju svog posla lakše je ozlijeđen nakon što ga je motorist pregazio ispred Papas Bara u centru Karlovca.  Naime, krstareći na službenom motociklu kroz Radićevu, primijetio je plavo-bijeli Suzuki  veće kubikaže  parkiran ispred Papasa  i pažnju mu je očito – osim činjenice da se na to mjesto u pješačkoj zoni motornim vozilom ne može doći da se ne prekrši zakon – privuklo to da motocikl nije imao registarsku oznaku. Policajac je pokušao na terasi kafića pronaći vlasnika, ali nije naišao na suradnju prisutnih, pa  je odlučio pričekati. Petnaest  minuta, pa pola sata, pa na kraju skoro cijeli sat. Vlasnik motora mlađih godina pritajen na terasi također se odlučio na igru čekanja, ali tek do trenutka dok nije stiglo vučno vozilo HAK-a i pokušaja zapljene motocikla.

Tad se brzo predstavio policajcu, koji je mirno i profesionalno pokušao obaviti posao za koji je plaćen. Nije htio nasjesti na trik vlasnika da će sam odgurati motor do vozila HAK-a. Poslije

kraćeg naguravanja vlasnik motocikla je ipak sjeo na motor dok ga je policajac držao, ali upaljeno kontakt štop-svjetlo na motoru upućivalo je da se sprema pobjeći. Na kratkoj padini uz Katzlerovu kućicu nabio je puni gas povukavši policajca pod motor koji je u pokušaju sprječavanja bijega pao i ostao ležati na cesti nekoliko sekundi. Ubrzo je stigao policijski presretač MUP-a i dao se u potjeru za odbjeglim vozačem, koji je, kako doznajemo otprije poznat policiji i navodno je pod  uvjetnom kaznom.

Od neugodnog događaja pred punim terasama obližnjih kafića, još je neugodniji bio pljesak dijela prisutnih na terasi Papasa kad je policajac zagrebao glavom po asfaltu. Možda su i oni pod uvjetnom kaznom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest