Američke tajne službe podmeću IM Metalu

Američke tajne službe podmeću IM Metalu

Mediji već desetak dana bombardiraju hrvatsku javnost informacijom koju je, gle svjetskog čuda, tajna američka služba vezala za Daimlerovo “mito” u Hrvatskoj. Američke tajne službe nisu imale drugog posla nego da zavire u IM Metal iz Ozlja i njegovo poslovanje, jer su vlasnici Mercedesa, Daimlera i austrijskog Rosenbauera, sa navodno 3,2 milijuna eura, podmitili domaće političare kako bi dobili ugovor za proizvodnju 210 vatrogasnih vozila. Novinarima su se pridružili i političari vladajućeg HDZ-a vjerujući da će tako u konačan obračun s današnjim oporbenjacima, koji su vrijeme potpisivanja ugovora o proizvodnji vatrogasnih vozila bili na vlasti.

Čudim sa tajnim američkim službama koje brinu o situaciji u cijelom svijetu, da su se uhvatile s “prljavštinama” u maloj, jadnoj i ekonomski nezbrinutoj Hrvatskoj, ako u svemu tome nisu imale i neku drugu računicu. Siguran sam da jesu. CIA je shvatila da je IM Metal, začetnik, na američkom tržištu oružja, konkurentnog i jedinstvenog HS Produktovog pištolja, pa je valjalo “zaokrenuti glavom” maloj ozaljskoj firmi, a onda i tvornici iz Karlovca, koja se “ubezobrazila” i krenula u proizvodnju neponovljive jurišne puške, koja je kao i pištolj iz Ozlja, odnosno Karlovca, zbog neviđenih kvaliteta, postala ozbiljan konkurent američkim i svjetskim proizvođačima oružja. Zanemarivi milijuni eura poslani u Hrvatsku kao mito, trebali su raskrinkati lakome političare, ali, u postupku koji slijedi u hrvatskom pravosuđu, udariti na tvornicu koja je direktno ili indirektno zaposlila više od tisuću radnika.

Druga pretpostavka o ubitačnoj akciji američke tajne službe vezana je za Daimler koji je vlasnik Mercedesa, automobila koji je na američkkom tržištu doslovce na leđa bacio američke proizvođače automobila, te japanski Mitsubishi kojem je preuzeo primat najtraženijeg auta  u ovom djelu svijeta. Dakle, moje su pretpostavke da se u oba slučaja radi i gospodarskoj špijunaži koja bi trebala rezultirati nelojalnim micanjem sa tržišta konkurentnog oružja, ili automobila Mercedes koji je postao prestižno i statusno vozilo bogatih američkih državljana. Briga me za Mercedes koji će naći način da se odupre američkim tajnim službama, ali mi nije svejedno kakva će biti budućnost ozaljske, odnosno karlovačke tvornice od koje živi tisuću obitelji. Naš informativni prostor “zatrovan” je Daimlerom i navodnim mitom, ali nitko od medija nije zavirio u suštinu događaja u Americi, Ozlju i Karlovcu.

Što o ovoj temi misli naš drugi PRESS(R)ING kolumnist pročitajte ovdje…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest