Suspendirani policajac tuži načelnika za zataškavanje

Suspendirani policajac tuži načelnika za zataškavanje

Suspendirani djelatnik PU karlovačke Tomislav Trgovčić koji je u noći kad je Alen Ajkić premlaćen bio dežuran, optužuje načelnika Josipa Čelića da je on krivac za zataškavanje slučaja koji je zgrozio cjelokupnu hrvatsku javnost, prenosi Večernji list.

Trgovčić tvrdi kako je o slučaju odmah izvijestio svoje nadređene, te da je s terena dobio informaciju da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama što je uredno unio u policijski terminal. Također, protiv Čelića namjerava podnijeti prijavu za krivotvorenje.

– Ujutro u petak svi načelnici, pa i Ćelić, i svi zaduženi za zakonitost postupanja trebali su vidjeti što se događalo te noći te da je riječ o ozljeđivanju u koje su upleteni policajci, ispričao je Večernjem Trgovčić dodavši kako je Čelić kasnije tvrdio da o slučaju ništa nije znao.

Načelnik Čelić kazao je da ne želi medijsku prepirku, te ga OKC o spornom događaju nije izvijestio do ponedjeljka. – U policiji je posao strogo definiran i tko ga ne želi na taj način raditi, njegov je problem. O optužbama gospodina Trgovčića posljednju riječ reći će disciplinski sud, dodao je Čelić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest