“Facebook potpora” policajcu koji je pretukao Ajkića

“Facebook potpora” policajcu koji je pretukao Ajkića

Facebook grupa “Potpora karlovačkom policajcu Kristijanu M. i njegovim kolegama”, u kojoj se izražava potpora pritvorenom policajcu koji je pretukao Alena Ajkića i njegovim suspendiranim kolegama prikupila je više od 1.100 članova, dok su mnogi od njih karlovački policajci koji su na ovaj način izrazili potporu svom kolegi, piše Jutarnji list. Kako se navodi, grupu je osnovao Antun Šlat, djelatnik karlovačke Hitne medicinske pomoći, a uređuje je njegov kolega Vladimir Omrčen. Na formiranje grupe, ispričao je Jutranjem, isprovocirali su ga medijski napisi i kometari ispod članaka na portalima, koji su osuđivali postupke policije.

– Razlog što se u moju grupu učlanio tako velik broj policajaca sigurno je u tome što su i oni nezadovoljni, osjećaju se ugroženi i napušteni od svojih nadređenih kada dođe do ovakvih situacija. Inače, osobno se protivim svakom vrijeđanju na rasnoj osnovi, poručio je Šlat. Na Facebooku se  našla i gomila komentara među kojima i onaj u kojem se pretučenog Alena Ajkića naziva, smećem, lopovom i kriminalcem. – Građani ove zemlje bi trebali već jednom shvatiti da pošteni policajci kao što je naš Kristijan čuvaju njih, a nažalost završe u zatvoru kad ih napada takvo smeće kao što je Ajkić i njemu slični – poručuje facebook zajednici navodni sin policajca. Jedan član grupe, navodi Jutarnji, koji za sebe tvrdi da je policajac kaže da su mediji rulju poveli u linč protiv policije. Član koji kaže da je Majićev kolega poručuje Ajkiću: “E da sam ja bio s Kikijem kao u ona dobra stara vremena, mislim da bi dotične delikvente vatrogasci skidali s bandere.”

Karlovačka policija nije imala saznanja za facebook grupu niti da su policajci članovi grupa podrške policajcu Kristijanu Majiću. Kako je rekao načelnik OKC-a Dražen Lauš, Ovo mu je prvi glas te će odmah o svemu izvjestiti načelnika PU karlovačke, pa se danas očekuje službeno očitovanje iz policije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest