Dva policajca prijavljena za krivotvorenje isprava u slučaju Ajkić

Dva policajca prijavljena za krivotvorenje isprava u slučaju Ajkić

PU karlovačka podnijela je kaznene prijave i protiv dva svoja djelatnika osumnjičena da su sudjelovali u zataškavanju slučaja Ajkić na način da su krivotvorili službene isprave. Policajci stari 44 i 45 godina, piše u službenom priopćenju PU karlovačke, udaljeni su s dužnosti dok je kaznena prijava podnešena Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Ispovijest pred kamerom

Nakon današnjeg ispitnog ročišta pred istražnom sutkinjom Jasminkom Jerinić Mušnjak i ispovijesti pretučenog Ajkića o svemu što se dogodilo pred kamerom KAportala, rječit je bio i odvjetnik obitelji Ajkić, Željko Olujić.

– Pokrenut ćemo pred Državnim odvjetništvom postupak da se utvrdi je li došlo do zataškavanja cijelog slučaja, odnosno da se utvrdi tko je na kojem nivou pokušao to zataškati, rekao nam je odvjetnik obitelji Ajkić Željko Olujić, dodavši da se to odnosi na policajce koji su bili na uviđaju kao i one koji su slučaj pokušali zataškati. Kako kaže, kaznena prijava će biti predana sutra i nada se da će krim-obrada utvrditi što se dogodilo. Podsjetimo, prvo izvješće gotovo je skandalozno s obzirom na ozljede Ajkića jer se u njemu tvrdilo da su policajci napadnuti, dok je Ajkić ozljede zadobio na sanduku koji se nalazi na crpki Tifon. Protiv policajca Kristijana Maglića se, kaže Olujić, vodi predkazneni postupak za utvrđivanje nanošenja teških ozljeda, a u pritvoru se nalazi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Visok odštetni zahtjev

Olujić je napomenuo da će imovinsko – pravni zahtjev u svakom slučaju biti visok. Saznajemo da danas ipak neće biti ispitani svi svjedoci, prije svega ne Ajkić koji nije niti pozvan na ispitno ročište. Pritvor za Maglića i dalje traje do isteka 30. dana.

Jutros su se ispred Suda okupili roditelji i rodbina Alena Ajkića kao i njegovi prijatelji, s fotografijama na kojima se vide stravične posljedice premlaćivanja u rukama. Kažu da žele ukazati na nepravdu koja se dogodila njihovom sinu. Dolazak policajaca koji su sudjelovali u premlaćivanju njegovog sina iziritirao je oca Edmira Ajkića koji se unatoč prisustvu brojnih novinara nije mogao suzdržati već za njima povikao “bando”. Policajci su na ovu provokaciju ostali smireni.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest