Privedena bivša načelnica Ureda za obranu

Privedena bivša načelnica Ureda za obranu

Djelatnici kriminalističke policije iz Zagreba i vojne policije upravo vrše pretres stana u Prilazu Vjećeslava Holjevca, kako neslužbeno saznajemo, u istrazi oko objave registra branitelja na Internetu. Radi se o stanu Enesa Felića, djelatnika MORH-a u karlovačkom Uredu za obranu. Karlovčanin osumnjičen da je upleten u objavu registra branitelja dobro je poznat građanima Karlovca, prije svega zbog njegovih zasluga u Domovinskom ratu zbog čega je više puta odlikovan.

Osim stana u Holjevčevoj, opsadno stanje je i u karlovačkom Uredu za obranu. Dva vozila vojne policije parkirana su ispred Ureda, dok ulaz osigurava naoružani policajac. Kako saznajemo, u Karlovcu su počela i prva uhićenja, a naš izvor tvrdi da je prva uhićena osoba bivša načelnica karlovačkog Ureda za obranu D. M. Navodno, dodaje isti izvor, oko podneva su u policiju privedene još dvije osobe.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je za tportal.hr da je nastavljena operativna obrada vezana uz djelomičnu objavu Registera branitelja na internetu. Obrada se, kaže Borovec, provodi nad više osoba, u suradnji vojne policije i pripadnika Ravnateljstva policije.

Neslužbeno saznajemo da se prije mjesec dana,  Felić požalio na mobbing u karlovačkom Uredu za obranu,  te da iza šikaniranja stoji državni tajnik Željko Goršić.  Felić je navodno saznao da mu se u MORH-u priprema premještenja na nižerangirano radno mjesto, te posumnjao da je razlog na nacionalnoj osnovi zbog toga što je  Bošnjak. Felić se požalio premijerki Jadranki Kosor, saborskom Odboru za ljudska prava, Pučkom pravobranitelju, Ministarstvu uprave, Sindikatu i saborskom zastupniku Šemsi Tankoviću.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest