Mnogi nastoje negirati povijesni uspjeh

Mnogi nastoje negirati povijesni uspjeh

Da je netko od drukera NK Karlovca ili čelnika Uprave, predvođenih idejnim kreatorom nogometnog prvoligaša Brankom Vukelićem, ministrom obrane RH, prije godinu dana prognozirao ovo što se sada zbiva s NK Karlovcem, poznavaoci nogometa u Hrvatskoj bi rekli da su Karlovčani poludjeli. Ovdašnji je prvoligaš postao iznenađenje o kojem zbori cijela Hrvatska. Visoko rangiran na prvenstvenoj ljestvici, tik uz bok “majstoru sa mora”, koji je u Karlovcu pred modro – plavima pokleknuo, pravi je hit, a Karlovčanima se, kako sada izgleda, smješka igranje u Europi. Domaći ljubitelji nogometa hrle na igralište pokraj Korane, a na svakoj utakmici okupi se nekoliko tisuća poklonika te igre.

Dok u cijeloj nogometnoj Hrvatskoj prepričavaju uskrsnuće nogometa u Karlovcu, neki ovdašnji “poznavaoci” prilika u klubu i oko njega pronašli su načina da probaju omalovažiti rezultate koje su postigli domaći nogometaši, a napose njihov trener Igor Pamić. Oni danas probaju negirati uspjehe, nastoje smišljeno raditi protiv interesa kluba i nogometa, koriste sredstva priopćavanja kako bi uvjerili karlovačke poklonike kvalitetnog nogometa, kako ipak mnogo toga oko i u klubu ne štima. U proteklih osam desetljeća NK Karlovac nikada nije bio prvoligaška momčad, a 30 godina čamio je u trećeligaškom ili drugoligaškom natjecanju. Izgradnjom novog igrališta na Korani, NK Karlovac kao začaran nije nizao uspjehe, a stranputica je zaustavljena prije tri godine kada je na mjesto trenera došao robusni, sposobni, često grubijanski nastrojen čovjek. On je osjetio da u Karlovcu postoji rukovodeći potencijal koji želi prvoligaša. Igor Pamić, željan afirmacije i uspjeha prionuo je poslu. Kada je vidio da je zbog nerada i trenerskog neznanja klub kadrovski desetkovan, doveo je mlade neafirmirane nogometaše, koji su veoma brzo, zahvaljujući borbenosti, nogometnom predznanju i iskusnom treneru, stekli nogometno ime, a za neke od njih sad poznati klubovi nude pozamašan novac. Uspješno i organizirano radi se i s mladima, pa NK Karlovac s takvim dečkima ima garantiranu svijetlu budućnost.

Dobro je trener Pamić osjetio puls nogometnog Karlovca. U rad kluba vodeća gradska politika regrutirala je svoje kadrove koji imaju zadatak da brinu o logistici  momčadi koja je u samo godinu dana zasjala na nogometnom nebu Hrvatske. Zahvaljujući njihovom trudu, odricanju i angažiranom volonterstvu nogomet je u Karlovcu ponovno, nakon više desetljeća, postao šport broj jedan, a u povijesnu knjigu kluba zlatnim će slovima biti upisana imena ljudi koji su omogućili da Karlovac prvi puta u svojoj povijesti ima nogometnog prvoligaša.

Što o ovoj temi misli naš drugi PRESS(r)ING kolumnist TIHOMIR IVKA pročitajte ovdje…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest