Felić još čeka poziv policije, odsad komunikacija samo preko odvjetnika

Felić još čeka poziv policije, odsad komunikacija samo preko
odvjetnika

Rezime sveobuhvatne policijske akcije vezane za slučaj objave Registra branitelja na internetu u Karlovcu rezultirao je s četiri privedene osobe i nizom izuzetih predmeta, prije svega računala i medija za pohranjivanje podataka. Nakon što je glasnogovornik Ravnateljstva objavio da je, između ostalog, predmet potrage nestali CD s popisom branitelja, osumnjičeni očekuju nove obavijesne razgovore.

Četiri osumnjičena

Na ispitivanje su jučer privedeni djelatnik Ureda za obranu Enes Felić, bivša načelnica karlovačkog Ureda za obranu Diana Marković, načelnik Službe 112 u Karlovcu Martin Barić koji je također bivši djelatnik Ureda i njegov kolega Davor Stiščak koji je u Uredu za obranu jedno vrijeme obnašao dužnost glavnog informatičara.

U lepezi osumnjičenih najzanimljiviji je slučaj djelatnika Enesa Felića koji je jučer u javnosti iznio niz optužbi protiv državnog tajnika u Ministarstvu obrane, Karlovčanina Željka Goršića. Felić je, naime, uvjeren da se na udaru policije jer je nedavno Goršića prijavio za mobbing. Felić je trebao dobiti posao Državnom inspektoratu ali iz MORH-a nije dobio ispisnicu već su ga tri mjeseca kasnije proglasili tehnološkim viškom u Uredu za obranu i ponudili mu nižerangirano radno mjesto na aerodromu Pleso.

Razočarani Felić

Felića su sinoć ispitali u Zapovjedništvu kopnene vojske uz nazočnost odvjetnika Zvonka Žaje, a kako saznajemo danas će istražitelji pretražiti izuzete predmete – računala i medija za pohranjivanje podataka.

Felić je jutros bio u Uredu za obranu, ali ne u pratnji policajaca već je došao uzeti svoje osobne stvari. U kutiju je stavio brojne zahvalnice, spomenicu i ostale osobne stvari koje je skupio u više od 20 godina rada u Uredu. Kako kaže, danas je s istražiteljima trebao prisustvovati pregledu svog računala no nitko ga iz policije nije zvao pa očekuje poziv. -Šest sati su me gnjavili o stvarima iz moje biografije, gdje sam bio, što sam radio. To je besmisleno, ali sada se stvarno bojim. U moju djecu danas upiru ljudi na ulici kao da su antidržavni elementi, a sve zbog šačice šovinista koji žive u ovom gradu i smještaju mi,  rekao je  Felić.

U kratkom razgovoru s Felićem danas oko 19 sati, saznali smo da nije dobio poziv od policije kako su mu najavili. Kako kaže, nešto se krije iza svega i kako si ne bi naštetio s novinarima će morati komunicirati preko odvjetnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest