Za “Pamučnu industriju” i dalje zainteresiran domaći tekstilni konzorcij?

Za “Pamučnu industriju” i dalje zainteresiran domaći tekstilni
konzorcij?

Nakon debakla u zadnjem pokušaju prodaje “Pamučne industrija2, posrnuli tekstilni div iz Duge Rese će na sedamnaestoj javnoj dražbi biti ponuđen pod istim uvjetima kao i na prethodnoj – početna cijena bit će joj 10 milijuna kuna, a budući vlasnik morat će revitalizirati proizvodnju s minimalno stotinu novozaposlenih radnika te uložiti u ekološki sustav, piše Novi list.

To je odlučeno na sjednici Odbora vjerovnika održanoj nakon što tvrtka “Prave nekretine” u 30-dnevnom roku nije uplatila potrebnih 16,3 milijuna kuna za kupnju tvrtke. – Nevjerojatno je da nam se u samo osam mjeseci dogodilo da su oba pokušaja prodaje propala na gotovo isti način. Još mi nije jasno da se kupci tako poigravaju i da ulaze u posao bez da imaju posloženu financijsku konstrukciju – prokomentirala je Novom listu Višnja Pavlić iz Sindikata tekstila.

Dok nije poznato hoće li se “Prave nekretnine” ponovno upustiti u licitiranje za “Pamučnu”, zna se da je zainteresiran konzorcij nekoliko hrvatskih tvrtki pod nazivom Tekstilno doradni centar (TDC).

– Nismo odustali od “Pamučne”, iako ćemo konačno odluku donijeti nakon novog obilaska njenih pogona. Treba vidjeti u kakvom su stanju strojevi danas nakon dvije zime i mogu li oni uopće više raditi, te koliko su u međuvremenu devastirani sami objekti, kazao je ispred konzorcija direktor tvornice čarapa “Jadran” Vinko Barišić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest