Kašljević: VEKS otpisivao dugove za vodu HDZ-ovcima

Kašljević: VEKS otpisivao dugove za vodu HDZ-ovcima
Opet zanimljivo u Plaškom

Unatoč što su bili pozvani, nitko od predstavnika plaščanskog komunalnog poduzeća VEKS i općinske vlasti nije došao na prosvjedni “skup upozorenja” kojeg je, zbog navodnih nepravilnosti oko tužbi za vodu, organizirala tamošnja Udruga izbjeglih Hrvata sjeverozapadne Bosne smještenih u Plaškom. Po tvrdnjama njezinog predsjednika i organizatora skupa Borisa Kašljevića, VEKS je nekoliko općinskih vjećnika, a među njima i predsjedniku plaščanskog HDZ-a Marku Kasipoviću oprostio više tisuća duga za vodu, dok “obični građani” nisu imali tu privilegiju. – Nevjerojatno je to što se događa u Plaškom. Zbog političke ili neke druge podobnosti komunalno poduzeće oprašta dugove, a nama, običnim ljudima debelo naplaćuje, kaže Kašljević. Dodaje kako nije protiv toga da komunalno poduzeće po važećem cjeniku naplaćuje svoje usluge, ali kako se ovakvi postupci ne smiju dopuštati.

Kašljević i oko pedesetak okupljenih prosvjednika očekivali su da će im predstavnici općinske vlasti na skupu u Društvenom domu objasniti i koji su kriteriji za utvrđivanje cijene otkupa kuća.

– Kuća Marka Kasipovića od 150 četvornih metara procijenjena je na 18 tisuća eura, a moja iste kvadrature na 51 tisuću eura. Zaključak je jednostavan, kriterija nema a komisija radi tako da procjenjuje “ljepotu i bolje brkove”, zaključio je Kašljević. Udruga najavljuje da će  nepravilnosti prijaviti Državnom odvjetništvu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest