Vuljanić: Ovakva priredba primjerenija križarskom pohodu

Vuljanić: Ovakva priredba primjerenija križarskom pohodu

– Valjda neki još nisu shvatili da ne živimo u 12. stoljeću i da je davno prošlo doba Križarskih ratova, kratko je komentirao slučaj pjevanja vjerskih  pjesama u Gradskoj knjižnici Nikola Vuljanić, šef Laburista u Karlovačkoj županiji. Kako kaže, škola je laička i javna ustanova a sloboda vjeroispovijesti je zajamčena, kao i sloboda ateizma. – Školska djeca se nisu smjela zloupotrijebiti, a posebno ne u jednoj kulturnoj, državnoj ustanovi. Osim, ako organizatori – Hrvojka Božić i njezini gazde ne misle da treba ići u nove ratove u ime kršćanstva, kaže Vuljanić. Nema ništa protiv, dodaje Vuljanić, od sazrijevanja pojedinaca u kršćanskom smjeru ali svakako ima protiv zloupotrebe djece jer to je, kaže, protiv morala i protiv Ustava.

Apsolutno neprimjerenim je pjesmu, školsku djecu kao izvođača i mjesto izvedbe ocijenio šef kluba vijećnika SDP-a Dario Janković.

– Nemam ništa protiv pjesme i da se izvodi na satu vjeronauka, ali na školskoj priredbi i to za projekt produženog boravka kojeg financira Grad Karlovac zaista nema smisla, rekao je Janković. Kako kaže, katolička vjera govori o ljubavi prema bližnjima, a ne “gaženju neprijatelja”, a djecu treba učiti ljubavi a ne mržnji. Janković, inače ministrant u djetinjstvu, smatra da ovaj potez organizatora prije svega miriši na – pomodarstvo. – Kao što su se neki prije busali u prsa s komunizmom, tako je sada “in” busanje u katoličanstvo. No ništa me ne čudi, zaključio je Janković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest