CD s Registrom pronađen u sefu karlovačkog Ureda za obranu

CD s Registrom pronađen u sefu karlovačkog Ureda za obranu

CD s podacima za izradu jedinstvenog registra hrvatskih branitelja, za kojeg se sumnjalo da je ukraden iz karlovačkog Ureda za obranu, a zbog čega su 14. travnja privedena četvorica sadašnjih i bivših djelatnika Uprave za obranu Karlovac, kako neslužbeno doznajemo uopće nije nestao iz zgrade na Zrinskom trgu.

Medij s osobnim podacima o hrvatskim braniteljima pronađen je još 19. travnja i to u prizemlju Ureda za obranu, a ne u podrumu kako smo prvo objavili. Sef se nalazi u sobi broj 4, u uredu bivšeg djelatnika Davora Stišćaka koji je bio jedan od istraživanih zbog navodnog nestanka CD-a koji je od početka istrage bio zaključan u metalnom sefu uz ostale arhivske dokumente s oznakom vojne i državne tajne.

Nakon što vojna i krim – policija nisu našli nikakve tragove koji bi inkriminirali Enesa Felića, Dijanu Marković, Martina Barića i Davora Stišćaka, čiji su se stanovi i uredi našli pod pretresom istražitelja, policiju je na trag naveo upravo Stišćak upitavši ih jesu li pregladali sef u njegovu bivšem uredu na Zrinskom trgu.

Istraga o curenju podataka o registru branitelja ovim je, čini se, vraćena na početak jer upravo je famozni CD bio okosnica potrage za objaviteljima registra. Sve stvari koje su oduzete osobama nad kojima je vršena obrada  vraćene su vlasnicima koji ni u jednom trenutku nisu bili lišeni slobode, niti su imali status osumnjičenika.

Glasnogovornik Ministartsva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec, koji je još do prije desetak dana tvrdio da je istraga usmjerena tragom nestalog CD-a u Karlovcu, danas je tek poručio da se istraga nastavlja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest