Svibanj pun zanimljivosti: svirke, fešte, ulična događanja, kazalište, utakmice…

Svibanj pun zanimljivosti: svirke, fešte, ulična događanja,
kazalište, utakmice…

Već je pomalo postala tradicija da Karlovac nakon duge, uspavane i monotone zime diže glavu i budi se u svibnju, sve do nove dosadne i duge jeseni i zime. No, posljednjih mjeseci noćni život napokon je doživio određene pomake, pa će i svibanj biti još sadržajniji nego proteklih godina. Doista će svatko moći pronaći nešto za sebe pa vam želimo da se što bolje zabavite, uz, naravno, što ljepše i ugodnije vrijeme i u što boljem društvu.

Počnimo sa svirkama. Već na prijelazu iz mjeseca u mjesec, 30. travnja i 1. svibnja na ŠRC Korana održat će se dvodnevna Smotra bendova Karlovačke županije u organizaciji udruge Kajda. U petak od 19 do 3 ujutro, a u subotu od 20 sati do 3 ujutro predstavit će se čak 25 bendova – svirat će se rock, punk, metal, reggae…a dodajmo i kako će u subotnje jutro na istom prostoru organizatori prigodno proslaviti 1. svibnja uz čak 1500 besplatnih porcija graha. Navečer 1. svibnja ljubitelji drugačije vrste glazbe mogu se odlično zabaviti u Cohibi, uz LED Party i otvorenje izložbe Mirana Križanića.

Edison Buddha bar od 7. svibnja počinje proljetno/ljetnu sezonu uz plesačice i sexy house party uz sve popularniju i prelijepu Lady DJ Suubaru.

Jutarnji program u parkovima

Od 8. svibnja počinju Proljetne promenade, tijekom kojih će svibanjske subote i nedjelje u najljepšem i najvećem gradskom parku biti uljepšane i prigodnim jutarnjim događanjima. Nastupat će Puhački orkestar grada Karlovca, glazbenici iz Glazbene škole Karlovac, organizirana je vožnja fijakerom karlovačkim parkovima, održat će se i tradicionalna Grahijada, obilježit će se Europski dan parkova te organizirati manifestacija “Živjeti s parkom”, a upravo prvog dana manifestacije, 8. svibnja, na rasporedu je i događaj najzanimljiviji za mlade. U organizaciji Turističke zajednice i udruge mladih 6. rijeka, u perivoju će biti postavljena izložba četvero mladih karlovačkih fotografa s urbanim motivima, Dar El će prirediti zanimljiv street art performans, zasvirat će bend Hi Society, a svoje vještine pokazat će i karlovački breakeri, koji se pripremaju i za veliki međunarodni break dance spektakl KLC Most Wanted.

Narednog vikenda, 14. i 15. svibnja, ponovno na rasporedu nekoliko svirki. Na otvorenom, kod Kinološkog kluba, tijekom susreta Buba automobila iz cijele Hrvatske, zasvirat će legendarni karlovački bend Duhovna pastva, zasad misteriozni bend lucidnog imena The Đikanz te uistinu vrlo kvalitetni zagrebački AC/DC Tribute Band. Tog vikenda na Maloj sceni trebao bi se održati i zanimljiv punk koncert uz nastup nekoliko zagrebačkih i karlovačkih punk bendova, no tu stavljamo malu ogradu, jer još nije stigla definitivna potvrda kako će koncert doista biti 14. svibnja.

Za one, pak, koji su skloniji laganijim melodijama i ritmovima, 18. svibnja na ŠRC Korana maturante, ali i ostale posjetitelje željne zabavnjačkih zvukova zabavljat će Jasmin Stavros i Plava noć, ali i tu će ljubitelji žešće muzike doći na svoje uz nastup benda Rock Keepers.

Zanimljiva kulturna ponuda

Naravno, nema sumnje kako će događanja biti i puno više, jer sve češće programe vikendom imaju i Papa’s bar, Cohiba, Crni mačak, Drmeš, Bambi…no, o tome više kada budemo imali konkretnije podatke.

Na polju kulture u prvi plan upadaju Sajam vlastelinstva i kazališne predstave. Na Starom gradu Dubovcu tijekom svibnja će brojne hrvatske škole sudjelovati u radionicama i tečajevima u srednjevjekovnom štihu, a glavni program za posjetitelje na rasporedu je29. i 30. svibnja.

Program Zorin doma za svibanj još nije posve kompletiran, no za početak možemo najaviti dvije odlične predstave – 7. svibnja na rasporedu je satirična komedija Teatra Grdelin “Bog, žurim, nazovi ili Replika stoljeću”, a 20. svibnja popularna komedija “Od E do Z”. Tijekom svibnja je na rasporedu i nekoliko vrlo zanimljivih koncerata klasične glazbe, prije svega se to odnosi na nastup vrsne kanadske violinistice Carle Trynchuk i pijanistice Martine Mičija. Održat će se i Dan hrvatskog zbornog pjevanja.

Reprezentacija za EP

Na kraju, na svoje će svakako doći i ljubitelji sporta. Košarkaši i odbojkaši već su završili s natjecanjima, no slijedi prvoligaški rasplet za nogometaše i rukometaše. Obje momčadi su u borbi za plasman u europske kupove. Nogometaši će do tog cilja pokušati doći pobjedama nad Šibenikom 1. svibnja i Istrom 8. svibnja, dok se rukometaši na svom parketu sastaju sa zagrebačkim Medveščakom 8. svibnja, a u posljednjem kolu s Porečom, 26. svibnja.

Odmah po završetku nogometnog prvenstva, konkretnije 19. svibnja, Karlovac je domaćin kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici za Europsko prvenstvo U19 između Hrvatske i Crne Gore.

Krajem mjeseca, 28. svibnja, počinje i jedan od najatraktivnijih malonogometnih turnira u gradu, noćni turnir na Dubovcu, na popularnoj Kvaki. Svakoga dana igrat će se do poslije ponoći, a nema sumnje kako će tribine biti dobro ispunjene kao i svake godine.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest