Magdić: Počašćen sam što je ministar došao u tako prekrasan grad

Magdić: Počašćen sam što je ministar došao u tako prekrasan grad

U Ogulinu je danas ministar Damir Bajs potpisao Ugovor s pročelnikom HGSS-a Vinkom Prizmićem kojim će Ministarstvo turizma s 1,1 milijun kuna sufinancirati aktivnosti Gorske službe za veću sigurnost turista ove sezone. Hrvatska, rekli su obojica, neće tako skoro početi s naplatom usluga unesrećenim turistima zbog birokratskih razloga.

Čak, kada bi bili ispunjeni svi uvjeti za ispostavljanjem računa njihovim osiguravateljima, kaže pročelnik Prizmić, to bi bila šteta jer je spašavanje svakog turista dobar marketinški potez. – Kada zemlja domaćin iskaže brigu i spremnost za pomoć u nesreći, to dobra poruka. Čak i kada dođe do nesreća s fatalnim ishodom, i to je dobra vijest za turizam jer šaljemo poruku da zemlja domaćin čini sve što je u njezinoj moći da pomogne – rekao je pročelnik Vinko Prizmić.

Sa zanimanjem se pratila vježba HGSS-ovaca

Gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić bio je vrlo zadovoljan i uzbuđen što su visoki gosti za potpisivanje ovog vrijednog Ugovora izabrali baš grad podno Kleka. – Počašćen sam što ste izabrali Ogulin, čime se promoviraju grad i njegove vrednote. Dolazak ministra u ovako prekrasan grad dokazuje da Ministarstvo radi na ravnomjernom razvoju turizma u cijeloj Hrvatskoj – sipao je iz rukava Magdić pohvale svima, pa i gradu kojem je na čelu, želeći svima i dalje dobru suradnju. Bio je ponosan na svoje Ogulinčane, pripadnike tamošnje Stanice HGSS-a koji su ministru i suradnicima prikazali vježbu spašavanja utopljenika iz 40 metara dubokog Đulina ponora.

Kaportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest