Svibanjski vikendi puni događanja u karlovačkim parkovima

Svibanjski vikendi puni događanja u karlovačkim parkovima

I ove godine tijekom svibnja vikendi će biti u znaku tradicionalnih Proljetnih promenada. Karlovački parkovi oživjet će promenadnim koncertima, urbanim događanjima, nastupima mladih glazbenika, a bit će moguća i vožnja fijakerom.

Organizator Proljetnih promenada je Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s karlovačkim udrugama, sponzor Euroherc d.d, a pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Karlovačke županije i Grad Karlovac.

Suorganizator prvog događanja, u subotu 8. svibnja, je udruga “Šesta rijeka”. Riječ je u urbanom događanju namijenjenom mladima, a od 10 sati nastupaju hip-hop bend Hi Society, plešu breakeri Promenada kluba, osmišljen je i zanimljiv street art performans u izvedbi Daria Grbe, a duž parka bit će postavljena izložba četvero mladih karlovačkih fotografa – Sabine Brlečić, Vladimira Klobučara, Anamarije Podrebarac i Katharine Sertić.

Organizator nedjeljnog zbivanja su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Savjet za EU integracije. U Vrbanićevom perivoju u sklopu programa “Živjeti s parkom” održat će se brojne radionice i tečajevi, bit će plesa, glazbe, kanuinga na Korani, itd.

Za 15. svibanj predviđen je promenadni koncert nadarenih mladih glazbenika iz Glazbene škole Karlovac i besplatne vožnje fijakerom gradskim parkovima, a narednog vikenda, u nedjelju 23. svibnja, Zadruga Božur priprema tradicionalnu Grahijadu.

U subotu, 29. svibnja promenadni koncert održava Puhački orkestar grada Karlovca, a također je predviđena i vožnja fijakerom. Taj vikend bit će i u znaku Sajma vlastelinstva na Starom gradu Dubovcu, u organizaciji Bratstva sv. Mihovila, no konkretan program događanja još nije poznat.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest