“Mobbing” u Bariloviću – manjinskog donačelnika tretiraju kao da ne postoji

“Mobbing” u Bariloviću – manjinskog donačelnika tretiraju kao da ne
postoji

Donačelnik sam legitimno izabran na izborima već šest mjeseci a nemam službeni mobitel, automobil ne smijem ni zatražiti, a načelnik i drugi donačelnik me gledaju kao da sam strano tijelo, započeo je svoju priču Velimir Milinković, mladi HNS-ov donačelnik Općine Barilović koji je na ovu dužnost došao na izborima za predstavnike manjina u tijelima lokalne samouprave. Kako dodaje, svaki dan dolazi na posao i sjedi u uredu u kojem ima samo stol i stolicu, o računalu može samo sanjati, dok već pola godine očekuje da mu njegov šef, načelnik Dražen Peraković dodijeli bilo kakvu dužnost iz njegovog resora.

– Pola godine čekam da mi načelnik da neki zadatak a kako bi pokušao pomoći ljudima koji su me na izborima izabrali da ih predstavljam. Međutim, za načelnika i njegovog zamjenika, HSP-ovca Miška Belavića kao da ne postojim. Ja sam duh, a oni gledaju kroz mene, nastavlja priču o nesvakidašnjem mobbingu donačelnik Milinković. Kaže da se osjeća poniženo i beskorisno a najgore je, dodaje, što ljudima koji od njega očekuju pomoć ne može ništa pružiti. – Ljudi me zovu kad će biti nasipan onaj put ili u vezi nekog sličnog komunalnog problema. Pitam načelnika što se radi po tom pitanju a on samo kaže “bit će” bez ikakvog objašnjenja a kamoli da bi meni dao da to riješim. Još gore, kad zatražim službeni automobil da odem na teren samo dobijem dvije riječi – “ne može”, požalio se Milinković. Ne zna da li je ovakvo ponašanje svog nadređenog “zaslužio” jer je Srbin po nacionalnosti ili zbog druge političke opcije. Naime, Peraković je na izborima pobijedio sa svojom nezavisnom listom na kojoj se, začudo, kao koalicijski partner našao HSP-ov donačelnik Belavić.

Jedna od stvari koja je posebno pogodila mladog donačelnika je kad je pokušao urgirati za odvoz smeća iz njegove rodne Perjasice. Koncesionar za odvoz smeća na području Općine je tvrtka “Eko – flor” od kojeg su stanovnici zatražili da redovitije odvozi smeće. Načelnik Peraković je dogovorio da se odvozi po pozivu pa je jednom prigodom Milinković nazvao koncesionara. – Umjesto da sve riješimo, načelnik me napao zašto sam to učinio bez njegovog znanja i čak mi zaprijetio da ću sam snositi trošak odvoza smeća, nastavlja ogorčeni donačelnik. Kako kaže, ne može više to izdržati i samo želi normalno raditi.

Načelnika Perakovića pokušali smo danas dobiti na mobitel no dosad nismo uspjeli, dok se naš sugovornik iz osobnih razloga nije želio fotografirati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest