Kako je Željko Gojšić “uvrijedio” stranačke kolege – VIDEO

Kako je Željko Gojšić “uvrijedio” stranačke kolege – VIDEO

Željko Gojšić više nije predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca niti potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a. Kako saznajemo redova HDZ-a, dao je ostavku na sve dužnosti, vratio mandat stranci i zatražio da samo ostane član temeljnog ogranka u svojoj Rečici. Ovo nam je potvrdio i sam Gojšić. – Razlozi ostavke su jasni svima koji u zadnje vrijeme prate sjednice Gradskog vijeća. U HDZ-u mi zamjeraju da sam popustljiv prema oporbi, a pretvrd prema njima, rekao nam je Gojšić. Kako dodaje, dao je ostavku na mjesto potpredsjednika Gradskog odbora i vratio mandat stranci što znači da više nije predsjednik Vijeća. Gojšić je za KAportal izjavio da nema govora o navodnom jazu između “vukmanićkog klana” kojeg predvodi Branko Vukelić i onog iz Rečice. Nema u HDZ-u nikakvih klanova, odnosno ja nemam nikakav klan, frakciju niti grupu. Želim ostati u HDZ-u kao član temeljnog ogranka i nadam se da me neće izbaciti, dodao je Gojšić.

Druga ostavka

Ova ostavka Gojšića nije prva u njegovoj političkoj karijeri. Podsjetimo, prvi put je ostavku na sve stranačke dužnosti ponudio za vrijeme mandata gradonačelnika Mire Škrgatića kada je smatrao da se slabo radi u gradskoj upravi i za to krivio Škrgatića. To je, saznajemo, čak bio jedan od glavnih razloga odlaska Škrgatića s mjesta gradonačelnika i svojevrsna “lansirna rampa” još uvijek po stažu mladom HDZ-ovcu Damiru Jeliću.

Između Gojšića i gradskog HDZ-a zamalo je puklo i prije dvije godine, kad se oštro suprotstavio namjeri postavljanja telekomunikacijskog tornja u njegovoj Rečici. Za toranj je već bila izdana građevinska dozvola koju je potpisao pročelnik Ivan Žuvela. Gojšić je bio dovoljno moćan da opstruira postavljanje tornja a Žuvelu praktički prisili na ostavku.

Na zanimljiv je način ostavku Željka Gojšića komentirao član Županijskog odbora HDZ-a i ministar obrane RH Branko Vukelić.

Doktorska taština

– U pitanju je doktorska taština i pomalo zamor materijala, rekao je Vukelić. Kako kaže, u stranci nema nikakvog razdora dok je gospodin Gojšić jednostavno – izgubio kriterije.

– Trebao je imati jednake kriterije prema vijećnicima oporbe i onima iz vladajuće stranke. Dok je oporbi dopuštao da probleme za govornicom predstave na svoj način to nije dopuštao vijećnicima HDZ-a, prisnažio je Vukelić. Neslužbeno saznajemo da je glavni inicijator napada na Gojšića predsjednica Kluba HDZ-a i Vukelićeva tajnica Daliborka Jurković. Nakon što  na zadnjoj sjednici Vijeća potpredsjedniku HDZ-a dobacio da “neće dopustiti rasprave o političkim pitanjima” Daliborki Jurković je rekao “kako će sad ona ispred HDZ-a ući u politički duel”. Navodno ga je Jurković zbog toga opomenula u pauzi sjednice i potom mu “spakirala” da mora dati ostavku. Daliborku Jurković, međutim, unatoč nekoliko poziva dosad nismo uspjeli dobiti za izjavu.

Oporba nisu “djeca u školi”

Ostavku Gojšića komentirao je i šef Kluba SDP-a Dario Janković.

Dario Janković

Ako je razlog ostavke predsjednika Gradskog vijeća Željka Gojšića zaista što mu u stranci zamjeraju da je popustljiv prema oporbi, onda si je HDZ time zabio jedan debeli minus, rekao nam je šef kluba vijećnika SDP-a Dario Janković. Kako dodaje, iskreno mu je žao što Gojšić više neće biti predsjednik Vijeća jer je to osoba koja je svoju dužnost obavljala savjesno u duhu parlamentarizma. – Ako u HDZ-u misle da će time oporbu umiriti varaju se. Nismo mi djeca u školi da mirno sjedimo u svojim klupama. I dalje ćemo ukazivati na probleme i biti oštri bez obzira tko sjedio na mjestu predsjednika Vijeća, pa čak to bio i netko iz SDP-a, zaključio je Janković.

Demokratska zona sumraka

Predsjednik karlovačkog SDP-a Josip Benčić zaključio je da očito HDZ-u ne odgovara čovjek koji pomalo razmišlja svojom glavom i koji još uvijek ima kičmu.

– Gojšić je kao predsjednik Vijeća svojim pristupom i vođenjem sjednica pokazao visok stupanj demokracije a naše diskusije nisu samo da se kritizira već nudimo i rješenje problema. Izgleda da je takav rad zasmetao HDZ-u i partnerima i bojim se da ulazimo u demokratsku zonu sumraka.

KAportal.hr

Pogledajte video sa zadnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj Gojšić članovima HDZ-a nije dao riječ…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest