Ogorčeni roditelji: “Fair play” ovog puta zaobišao Dječju olimpijadu

Ogorčeni roditelji: “Fair play” ovog puta zaobišao Dječju
olimpijadu

Mala olimpijada dječjih vrtića Karlovačke županije nije baš, tvrde neki roditelji i tete, prošla u sportskom i fer duhu. Oduševljeni mališani koji su pod budnim okom voditeljica svojih grupa dali sve od sebe u trčanju, bacanju loptice, štafeti, nogometu i skoku u dalj očito nisu svjesni bure koju je inicirao jedan njihov kolega. Naime, nakon što vrtić Banija nije osvojio zlatnu medalju u nogometu, majka Blanka primjetila je da se jedno dijete natjecalo u dvije discipline što je, po propozicijama male olimpijade, zabranjeno. Zahvaljujući spretnom djetetu vrtić Duga Resa je osvojio dvije zlatne medalje pa je to izazvalo revolt ostalih roditelja i teta.

– Ravnateljica Dječjeg vrtića Duga Resa Mirjana Štedul se ispričala i kazala kako je omaškom jedno dijete nastupilo u dvije discipline. U svakom slučaju, sigurno nije fer i posebno u duhu odgojnih mjera da se djecu od malena uči na takvo nesportsko postupanje, kazala je majka Blanka. Kako dodaje, drugi vrtići kao i organizator su upoznati sa slučajem, ali nije se postupalo jer nisu znali kako će djetetu koje je osvojilo dva zlata sad naknadno oduzeti jednu medalju.

Mala županijska olimpijada je inače okupila oko 250 mališana iz osam vrtića dok su, zbrajanjem zlata, pobijedili oni iz Duge Rese. Drugo mjesto je pripalo Ozlju dok su treće mjesto podijelili vrtić iz Slunja i vrtić Park iz Karlovca.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest