Smjena na vrhu Pivovare – nakon četiri godine odlazi Monique Peters

Smjena na vrhu Pivovare – nakon četiri godine odlazi Monique Peters

Novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare bit će Alexander Gerschbacher koji će na ovom mjestu zamijeniti Monique Peters koja je na čelu karlovačkog pivskog giganta od 2006. godine. Kako javljaju iz Pivovare,  Monique Peters napredovat će na poziciju direktorice inovacija Heineken grupe i radit će u Heinekenovoj središnjici u Amsterdamu dok njezin nasljednik na ovu poziciju dolazi  s mjesta  komercijalnog direktora sestrinske kompanije Brau Union Austrija. Ove promjene stupaju na snagu 1. srpnja 2010.

– Pod vodstvom Monique Peters, Karlovačka pivovara značajno je poboljšala svoju poziciju i ostvarila rast udjela na tržištu, poboljšana je profitabilnost tvrtke i stvaranje novca. Monique je snažno unaprijedila troškovnu strukturu organizacije i poketnula interni program upravljanja radnim učinkom (Performance Management) na razini čitave organizacije te ojačala predanost Karlovačke pivovare u području korporativne društvene odgovornosti, stoji u priopćenju Pivovare.

Pivovara u trenutku dolaska novog direktora drži drugu poziciju na hrvatskom pivskom tržištu. Gerschbacher, kažu u Pivovari, ima značano iskustvo u rukovođenju i liderstvu koje donosi u novu ulogu.

– Ponosna sam na postignuća koja sam ostvarila zajedno s članovima Uprave Karlovačke pivovare tijekom protekle četiri godine i željela bih im ovim putem zahvaliti na doprinosu. Uvjerena sam da će pivovara nastaviti jačati snažnu poziciju na hrvatskom pivskom tržištu uz svoje snažne brandove, predane zaposlenike i vrlo jasan program u kontekstu korporativne društvene odgovornosti. Nosim sa sobom bogato iskustvo kao profesionalac ali i privatno, vezano uz vrijeme provedeno u Karlovačkoj pivovari i Republici Hrvatskoj i veselim se novoj odgovornosti, kazala je Peters.

Nastavlja se imenovanje Heinekenovih menadžera, redom stranaca na čelne pozicije Karlovačke pivovare. Prvi koji je nakon preuzimanja došao u grad na četiri rijeke bio je Alle Ypma, zatim Erik Jan Schoevers kojeg je na mjestu predsjednika Uprave zamijenila Monique Peters.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest