Djeca odrastaju u okruženju u kojem ni odrasli nisu sigurni

Djeca odrastaju u okruženju u kojem ni odrasli nisu sigurni

Krivci za jučerašnji nasilnički pohod u karlovačkoj četvrti Gaza u kojoj su dvije osobe ozlijeđene  su 26-godišnjak, 25-godišnjak i 19-godišnjak iz Krnjaka te jedan 26-godišnjak iz Karlovca. Provedenom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je ista ekipa prvo prebila 26-godišnjaka, uništila mu vjetrobransko staklo automobila i opljačkala ga, a zatim sudjelovala u napadu na policajca u gažanskom kafiću “Moto”.

– Nadalje je utvrđeno da su se četvorica počinitelja s mjesta događaja udaljila u dva pravca, odnosno dvojica su se od njih 19-godišnjak i 26-godišnjak, oba iz Krnjaka oko 17.30 sati uputila do ugostiteljskog objekta u Karlovcu, na Gažanskom trgu gdje je 19-godišnjak verbalno i fizički uz prijetnje ubojstvom napao policijskog službenika Policijske uprave karlovačke, van službe, a kojom prilikom je policajac zadobio lake tjelesne ozljede, izvijestila je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

Nasilnici su u svom pohodu napravili priličan broj kaznenih djela pa će i prijave biti brojne.  Utvrđena je, dodaju u policiji, osnovana sumnja da su 26-godišnjak iz Karlovca, 25-godišnjak i 26-godišnjak, oba iz Krnjaka, osnovano sumnjivi da su počinili kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari i nasilničkog ponašanja, a da je 19-godišnjak iz Krnjaka počinio kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari , nasilničkog ponašanja, prijetnje i napada na službenu osobu. Mladić će stoga jedini od “opasne četvorke” biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu dok će protiv ostalih počinitelja kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti dostavljena redovnim putem.

Nasilnički pohod danas se komentirao u naselju kojeg stanovnici zbog sličnih događaja u šali već naziva “pojas Gaze”.

– Ista ekipa stalno radi nerede, uznemiravaju građane ali ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo u kafiću, rekla nam je jedna stanarka. Kako kaže, nedavno su istukli drugog mladića i  žalosno je što se ovakve stvari događaju jer to posebno negativno utječe na kvalitetu života u kvartu.

– Djeca nam odrastaju u okruženju u kojem se više ni mi odrasli ne osjećamo sigurnima, zaključila je.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest