“Slučaj kamera”: Policija čeka da joj se jave oštećene mušterije

“Slučaj kamera”: Policija čeka da joj se jave oštećene mušterije

Odmah nakon objave teksta o slučaju karlovačke trgovine rublja “Palmers” i postavljenoj nadzornoj kameri iznad kabine za presvlačenje, policija je postupala i obišla trgovinu u robnoj kući “Karlovčanka”.

Kako je izvijestila glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Tamara Grčić, policija je zatekla isto stanje kao što smo naveli u tekstu no može u daljnje postupanje krenuti tek ako joj se jave osobe koje se smatraju oštećene neovlaštenim snimanjem. U trgovini tvrde kako kamera pokriva samo područje ulaza i blagajne dok su naljepnicu s upozorenjem da je prostor pokriven video nadzorom na vrata nalijepili tek jučer.

Da ovakav vid voajerizma, te ugrožavanja privatnosti kupaca nije posve neuobičajen pokazuje nam prošlogodišnji slučaj ljubljanske robne kuće “Emporium”. Sud u Sloveniji je, naime, potvrdio odluku prema kojoj je “Emporium” zbog postavljanja nadzornih kamera u garderobi kažnjen s 5.500 eura. U postupku se “Emporium” branio da je postavljanje kamera naložila zaštitarska tvrtka, dok je Sud utvrdio da se to učinilo na zahtjev robne kuće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest