“Palmers”: Video kamera nije snimala kabinu, ali će ipak biti uklonjena

“Palmers”: Video kamera nije snimala kabinu, ali će ipak biti
uklonjena

U karlovačkoj trgovini donjeg rublja “Palmers” jutros su započeti radovi na uklanjanju sporne kamere za video nadzor koja je bila postavljena iznad kabine za presvlačenje. KAportal.hr je, podsjetimo, informaciju o kameri objavio nakon što su se na ovakvo, nesvakidašnje narušavanje intime požalili kupci. Kako nam je danas rekla voditeljica marketinga “Iris moda” d.o.o. Ljiljana Jakovljević, kamera je na ovoj poziciji ostala omaškom osobe zadužene za video – nadzor jer nije primjećeno da se nakon preuređenja kabina našla ispod nadzorne kamere.

Priopćenje “Iris mode” KAportal prenosi u cijelosti:

“Ovim putem želimo demantirati natpise vezane uz postavljene kamere u prodavaonici Palmers u Karlovcu. Istina je da se kamera fizički nalazila iznad kabina za presvlačenje no, isto tako je istina da se radi o statičnoj kameri (a ne o pokretnom oku kako navodite u objavljenom članku), čiji objektiv je usmjeren na ulaz prodavaonice i police a ne na prostor u kabini. Isto je u konačnici utvrdila i policija prilikom obavljenog uviđaja. Pojašnjenje kako se kamera našla na spomenutom mjestu: Iris parfumerija i prodavaonica Palmers do srpnja 2008., bile su u vlasništvu tvrtke Iris d.d. Prodajom udjela u vlasništvu, došlo je do razdvajanja tvrtki na Iris d.d. i Iris Moda d.o.o.  U to vrijeme, zbog gore navedenih razloga, prodavaonica u Karlovcu je preuređena i odvojene su IRIS parfumerija i Palmers koje su do tada bile jedno prodajno mjesto.

Prilikom preuređenja premještene su i kabine za presvlačenje a kamera je ostala na istom mjestu.Osoba koja prati video nadzor, nije nas upozorila na poziciju kamere, budući da prilikom pregleda snimki, nije uočila ništa neuobičajeno. Kamera je kao i u svim prodavaonicama snimala ulaz, police i blagajnu.

Također želim istaknuti da naljepnice da je prostor pod video nadzorom stoje na vratima/izlozima svih našim prodavaonicama pa ako i u Karlovcu te da time ne kršimo članak 131. Kaznenog zakona. Žao nam je ukoliko bilo tko od kupaca smatra da je pozicijom kamere bila narušena njegova privatnost, te obavještavamo cijenjene kupce branda Palmers da je položaj kamere već danas promijenjen i da se kamera više ne nalazi iznad kabina za presvlačenje.

Vjerujem da vam je jasno koliko je objavljenim člancima, koje su prenijeli svi portali narušen ugled Iris Mode i branda Palmers, te očekujemo da ćete objaviti poslano obrazloženje.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest