Vodopravna inspekcija: “Goršićev dom” ipak ilegalno spojen na vodovod

Vodopravna inspekcija: “Goršićev dom” ipak ilegalno spojen na
vodovod

“Goršićev dom”, kojeg je na zahtjev Gradske četvrti Turanj bespravno izgradila Inženjerijska pukovnija Hrvatske vojske, a čije je uklanjanje nedavno naložila građevinska inspekcija, ipak je bio neovlašteno spojen na vodoopskrbnu mrežu. -Državna vodopravna inspekcija provela je inspekcijski nadzor i izdala rješenje da se priključak građevine Društvenog doma Turanjski Goljaki otpoji s vodoopskrbnog sustava Grada Karlovca. U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da nije podnesen zahtjev za priključenjem Društvenog doma na javni vodoopskrbni sustav – priopćila je Arnelija Šipek, glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Rješenjem vodopravne inspekcije demantirane su tvrdnje Željka Goršića, državnog tajnika u MORH-u i predsjednika Gradske četvrti Turanj, da Dom nema vodovodni priključak, te da je slučaj izmišljen kako bi ga se kompromitiralo.

-Što se tiče tvrdnje o krađi vode najbolje govori podatak da Društveni dom u Turanjskim Goljakima uopće nema priključka na vodoopskrbnu mrežu, pa je vidljivo da su napisi u kojima se provlače neutemeljene tvrdnje usmjerene na osobno diskreditiranje mene kao državnog tajnika, reagirao je nedavno Goršić.

U Vodovodu i kanalizaciji, tvrdi tehnički direktor Josip Vlašić, još uvijek nisu dobili rješenje vodopravne inspekcije pa nisu ni postupali, no kriminalističkoj policiji koja je istraživala slučaj rekli su kako nikada nije ni podnesen

zahtjev za priključenje na mrežu. PU karlovačka nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nedavno je utvrdila kako u slučajevima priključenja “Goršićevog doma” na elektro –  mrežu i vodoopskrbi sustav nije bilo kaznenih djela.

-Nakon izvršenih inspekcijskih nadzora od strane predstavnika Vodovoda i Elektre iz Karlovca na Društvenom domu u Turanjskim Goljacima u Karlovcu, Policijska uprava karlovačka nije utvrdila da postoje elementi kaznenog djela, priopćila je tada Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke. Željko Goršić ni ovoga nam se put nije javljao na telefonske pozive.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest