Policija jutros uhitila Željka Gojaka, osumnjičenika za ratni zločin na Sajevcu 1991.

Policija jutros uhitila Željka Gojaka, osumnjičenika za ratni
zločin na Sajevcu 1991.

Željko Gojak, osumnjičenik za ubojstvo srpske obitelji Roknić u karlovačkom naselju Sajevac u listopadu 1991. godine jutros u 7 sati je uhićen. Ovo nam je prije nekoliko minuta potvrdila glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić. Kazala je kako je Gojak uhićen po nalogu i raspisanoj tjeralici Županijskog suda u Zagrebu.

Županijski sud pokrenuo je istragu protiv Gojaka osnovano sumnjajući da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Sumnjiči ga se da je 5. listopada u karlovačkom prigradskom naselju Sajevac zajedno s više pripadnika Zbora narodne garde s namjerom da likvidira srpsku obitelj Roknić došao u njihovu obiteljsku i s više hitaca iz vatrenog oružja lišio života Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćer Danijelu i Markovu sestru Dragicu Ninković. Karlovac se tada, podsjeća ŽDO, nalazio u okruženju JNA i srpske paravojske a naselje Sajevac na samoj liniji razgraničenja dviju sukobljenih strana.

Gojak  je još prije više od mjesec dana u ekskluzivnom intervjuu za KAportal izjavio da nema govora o likvidaciji već da je on s pripadnicima ZNG do kuće Roknićevih došao kako bi postavio bestrzajni top. Tvrdi da je njegovu grupu Marko Roknić napao bombama te da su ukućani poginuli u razmjeni paljbe.

KAportal.hr

Pogledajte video…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest