Pročelnica Vučićevog ureda – Bernardica Topolnjak-Halapa (HSP)

Pročelnica Vučićevog ureda – Bernardica Topolnjak-Halapa (HSP)

Nova pročelnica Ureda župana Ivana Vučića bit će predsjednica županijskog HSP-a Bernardica Topolnjak-Halapa, piše današnji Novi list. Ovo je informacija koju je riječki dnevnik dobio iz više pouzdanih izvora bliskih županijskoj vlasti. Ona će, kako doznajemo, službeno od 1. lipnja početi raditi na novom radnom mjestu, gdje će zamijeniti dosadašnju v. d. pročelnicu Irenu Gerovac.

Natječaj za šefa Vučićeva ureda raspisan je početkom svibnja. Za posao se, ne računajući jednu nevažeću prijavu, natjecalo ukupno pet kandidata, a izbor je na kraju pao na diplomiranu ekonomisticu, koja je javnosti najpoznatija kao prva predsjednica neke od HSP-ovih županijskih organizacija u povijesti. HDZ i HSP u Karlovačkoj županiji nisu službeno u koaliciji, iako Topolnjak-Halapa, kao zastupnica u Županijskoj skupštini, zajedno sa SDSS-om, daje potporu većini HDZ-HSS-HSLS, piše Novi list koji se osvrnuo i na moguće povezivanje dvije stranaka.

Bez obzira znači li ovakav kadrovski odabir najavu buduće čvršće povezanosti dviju stranaka, radi se o svakako neobičnoj situaciji. Praktički u istoj kancelariji, naime, radit će dva čelnika županijskih organizacija političkih stranaka – predsjednica HSP-a Topolnjak-Halapa te predsjednik HDZ-a Vučić. Ime Bernardice Topolnjak-Halape u javnosti je postalo poznato nakon lokalnih izbora 2005. godine. Iako je u to kao nezavisna kandidatkinja na izborima u Lasinji dobila svega 58 glasova i jedan mandat, zahvaljujući postizbornom pregovaranju uspjela se domoći pozicije općinske načelnice. Tu se, međutim, nije predugo zadržala – dva od tri vijećnika HSP-a, koji su je dotad podržavali, okrenuli su joj leđa i omogućili HDZ-u postavljanje svojeg kandidata Mirka Jušinskog. Unatoč gubitku mjesta načelnice, njena je politička karijera tek tada počela. Ondašnji predsjednik županijskog HSP-a Marinko Milčić raspustio je neposlušni lasinjski ogranak, u koji se upisala i ubrzo čelnicom postala upravo Bernardica Topolnjak-Halapa, navodi Novi list.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest