Kompozicija s koštanim brašnom “parkirana” u Oštarijama

Kompozicija s koštanim brašnom “parkirana” u Oštarijama

Sedam vagona koštanog brašna iz kompozicije koja se krajem prošle godine izvrnula na željezničkog pruzi kod Pećina u Rijeci bilo je smješteno na kolodvoru u Ogulinu, a nakon što su se mještani žalili na nesnosan smrad bakteriološki opasnog tereta, vagoni su premješteni na kolosijek u Oštarijama.

– Mještani Ogulina i Oštarija koji sad moraju trpiti smrad koji se širi imaju pravo znati tko je dozvolio stavljanje vagona ovdje i dokad će tu biti, pitao je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Ogulinac Željko Lipošćak. Odgovor je uputio pročelniku Marinku Maradinu koji, međutim, o vagonima s koštanim brašnom – nema pojma.

– Prvi put čujem za te vagone i uopće ne znam je li Županija ovdje nadležna za postupanje ili samo da podnese prijavu nadležnim inspekcijama, rekao je Maradin. Dodaje da ne bi trebalo biti problema da se to riješi jer poznati su i vlasnik tereta kao i prijevoznik.

Podsjetimo, koštano brašno koje se rasulo po pruzi u Rijeci gotovo pola godine je zagorčavalo život stanovnicima koji su živjeli u strahu od zaraze.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest