Grad “Centar gradnji” za izgradnju kina prodao privatno zemljište

Grad “Centar gradnji” za izgradnju kina prodao privatno zemljište

Pompozno najavljivana gradnja stambeno – poslovnog centra s multipleks kinom u naselju Grabrik sve je dalje od svoje realizacije. Najveći krivac za to je Grad Karlovac koji je 2008. godine na javnom natječaju za 8,8 milijuna kuna investitoru, karlovačkoj tvrtki  “Centar gradnji” prodao zemljište koje uopće nije – gradsko već pripada privatnoj osobi. Nevjerojatna greška sastoji su u tome što se od ukupne površine budućeg gradilišta gotovo desetina nalazi u vlasništvu Ivana Plavetića, Karlovčanina čijoj su obitelji poslije Drugog svjetskog rata nacionalizirali velik dio imovine, između ostalog i zemljišta u Grabriku.

Danas u podne na spornu česticu izašao je sudski vještak, kako bi utvrdio točnu veličinu čestice te odredio u koje je vrijeme čestica privedena namjeni. Naime, na čestici koja pripada Plavetiću nalazi se cesta, parkiralište ispred stambene zgrade u ulici Kralja Petra Krešimira IV i dio zemljišta gdje bi, u ambiciozno zamišljenim planovima gradske vlasti i investitora, trebao niknuti kompleks s mulitpleks kinom.

– Iako sam više puta pročelnika Željka Pakšeca upozoravao da sam još prije 15 godina podnio zahtjev za povrat zemljišta, on me ignorirao čak je pritom bio i vrlo bezobrazan, rekao je Plavetić. Tražim da mi Grad da zamjensko zemljište ili da me adekvatno obešteti, dodaje Plavetić koji je odlučio pravnim putem izboriti se za svoju obiteljsku imovinu. Sudeći po viđenom na terenu, odšteta bi mogla biti u milijunskom iznosu. Podsjetimo, zemljište u Grabriku Grad je na javnom natječaju “Centar gradnji” prodao pod strogim uvjetima. Investitor je preuzeo obvezu gradnje višenamjenskog kompleksa s tri kino dvorane, wellness centrom, odnosno s onim sadržajima koji u gradu nedostaju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest