Smotra vojnih oldtimera – američki saveznici i vojnici Wermachta družili se uz pivo

Smotra vojnih oldtimera – američki saveznici i vojnici Wermachta
družili se uz pivo

Hrvatski gardisti, domobrani, vojnici Wermachta pa i poneki pripadnik savezničke alijanse danas su okupirali Turanj. Nije, međutim, riječ o pravoj vojnoj okupaciji već osmoj po redu Smotri starodobnih vojnih vozila koja je u Karlovac ponovno privukla velik broj ljubitelja vojne tradicije i prije svega vojnih oldtimer vozila. Kao što priliči ovakvim susretima, posade su također izabrale “stranu” i uniformirani pridonijele ugođaju.

– Povodom Dana oružanih snaga već osmu godinu zaredom organiziramo Smotru vojnih oldtimera. Odaziv je odličan, tako da je pristiglo oko 30-a vozila i njihovih posada, ukupno oko 15 sudionika, rekao nam je ispred organizatora voditelj umirovljeni brigadir Dubravko Halovanić. Kako kaže, osim domaćina iz Karlovca pridružili su se prijatelji iz Istre, Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

Jutrošnje druženje započelo je akcijskom vježbom Airsoft kluba “047” pod radnim nazivom operacija “Antrax”. Nakon postrojavanja na prostoru Muzeja Domovinskog rata na Turnju i odavanja počasti poginulim braniteljima, kolona “jeepova”, “pincgauera” i ostalih vozila iz nekih prošlih ratova, krenula je put Svetica te dalje do Ribnika i Grduna.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest