Karlovački lipanj prepun događaja – no, što o tome misli kiša?

Karlovački lipanj prepun događaja – no, što o tome misli kiša?

Lipanj u gradu na četiri rijeke morao bi biti vrlo zanimljiv i sadržajan. Svojevrsnu ogradu stavljamo nakon svibanjskih potopa i kiše koja je u najgorem proljeću u tko zna koliko posljednjih godina svakodnevno zadavala probleme Karlovčanima, pa tako i organizatorima priredbi.

Nadajmo se ipak kako će u lipnju napokon stići i lijepo vrijeme i da ćemo moći uživati u nekoliko doista vrhunskih događaja, prije svega se to odnosi na gostovanje žestokih kalifornijskih punkera Death by Stereo.

Kada je zabava u pitanju, na svoje će doći ljubitelji jazza, punka, hip-hopa, etno glazbe, funka, break dancea, a bit će ponešto i za ljubitelje lakših nota i sevdaha…uostalom, evo rasporeda samo najznačajnijih događanja u lipnju:

8. 6. Dom OS RH Zrinski: KEMAL MONTENO

11.6. Papa’s bar: DUSTY GROOVES (ZG, funk, acid jazz)

12.6. KLC MOST WANTED (međunarodno natjecanje u break danceu)

17.6. Šanac: DEATH BY STEREO (USA) – predgrupe SCUD, TREA VIIT, XVČ, ME AS WELL

24.6. River: CONNECT (warm up i after: DJ INDEPENDENT, DJ MEAN25, support: D.R.C.)

25.6. THIS IS IT – masovni ples na koreografiju Michaela Jacksona

Etno/jazz festival

28.6. LEJLA JUSIĆ (BiH, etno)

29.6. TIHOMIR HOJSAK QUARTET

30.6. JAZZIANA CROATICA

1.7. GORAN ILIĆ QUARTET

Ljubitelji kazališta već večeras mogu pogledati dvostruku premijeru zajedničke plesne predstave Gradskog kazališta Zorin dom i zagrebačkog PULS-a “Kritike”. Predstave su na rasporedu u 19,30 i 21,30 sati.

Što se ostatka lipnja tiče zasad je poznato da će 8. lipnja biti odigrana iznimno popularna predstava Danka Ljuštine i Vedrana Mlikote “Cinco i Marinko”, a tijekom mjeseca bit će još niz dramskih i baletnih produkcija.

U lipnju nas očekuju i Ivanjski krijesovi te međunarodni VW Tuning Show.

Na sportskom planu, do 8. lipnja igraju se noćni malonogometni turnir na Dubovcu, a u tijeku su i ljetne lige u košarci i rukometu.

Središnji događaj ipak je Europski kup u baseballu, od 14. do 19. lipnja. Na stadionu Četiri rijeke u Grabriku, uz karlovačku Olimpiju nadmetat će se momčadi iz Finske, Bugarske, Austrije, Mađarske i Slovenije. Svečano otvaranje prvenstva je 14. lipnja u 16,30 sati, nakon čega se u prvom susretu sastaju Olimpija Karlovac i Espoo Expos iz Finske.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest