Europska komisija: Projekt pročistača odlično napreduje i bit će gotov do kraja 2011.

Europska komisija: Projekt pročistača odlično napreduje i bit će
gotov do kraja 2011.

Izgradnju pročistača otpadnih voda i kanalizacijskog sustava u Karlovcu danas obišli i predstavnici Europske komisije koja jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti Karlovca financira s 22 milijuna eura bespovratnih sredstava. Po riječima predstavnice EK Elene Grech ovo je najveći projekt financiran sredstvima EU u Republici Hrvatskoj i nalazi se blizu završetka.

– Projekt odlično napreduje i idemo k njegovom završetku pa se nadam da će biti gotov do kraja 2011. godine, kazala je Grech. Kako dodaje, bitno je da se ispoštuju rokovi i nada se da će sljedeći susret u Karlovcu biti na završetku projekta i njegovom otvaranju. Povod današnjeg dolaska članova Nadzornog odbora ISPA programa u Karlovac nije samo upoznavanje s napredovanjem karlovačkog projekta već i sastanak na kojem se razmatralo stanje cjelokupnog ISPA projekta koji obuhvaća tri velika i tri manja infrastrukturna projekta.

– Osim neposredne koristi od projekata postigli smo velike rezultate u stjecanju znanja i kapaciteta u pripremi projekata. To će biti od neprocjenjive važnosti u budućnosti kad ćemo, kao članica EU konkurirati za veće i izdašnije fondove, zaključila je Marija Tufekčić, ravnateljica Središnje agencije za projektiranje i ugovaranje.

KAportal.hr 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest