Lopovi pokrali sve što se može s nedovršene zgrade u Kružićevoj

Lopovi pokrali sve što se može s nedovršene zgrade u Kružićevoj

Poludovršena stambena zgrada u Kružićevoj ulici na Dubovcu postala je omiljenom metom lopova nakon što je usljed recesijske krize i lošeg poslovanja investitora, Sindikalne stambene zadruge iz Zagreba, još prije dvije godine zaustavljena gradnja. Iz dana u dan na toj građevini nadostaje sve više PVC prozora i vrata, ali i unutarnjih instalacija, a lopove u njihovoj namjeri da ukradu sve što se ukrasti može ne sprječava čak niti dvometarska čelična ograda.

– Do sada su nam odnijeli ukupno 12 PVC prozora i vrata. Nisu stali samo na tome pa su se okomili i na elektro – instalacije u zgradi pokravši nam skoro sve ugrađene kablove i prekidače zbog čega ukupna šteta iznosi oko 150.000,00 kuna. Sve smo prijavili policiji ali još ne znamo ništa o počiniteljima. Naš je problem što nemamo čuvara gradilišta, no nemamo ga jer ga ne možemo platiti, rekao nam je samokritičkim tonom Zlatko Grahović, voditelj gradilišta nadomak Židovskog groblja Dubovac.

Posljednja akcija karlovačkih lopova zbila se prije otprilike mjesec dana kada je, kako je priopćila PU karlovačka, nepoznati počinitelj provalio u ograđeni prostor gradilišta u Kružićevoj od kuda je s kontejnera otuđio oko 50 metara naponskog kabela za dizalicu, dok je s objekta u izgradnji ukradeno više stotina metara već ugrađenog električnog kabela različitog profila, oštetivši investitora samo u tom pohodu za oko 20.000,00 kuna. Gradnja, kako je u početku zamišljeno pet zgrada, započela je još prije osam godina, a radove je svečano otvorila osobno Jadranka Kosor, tada kao potpredsjednica Vlade. Trebao je to biti jedinstven projekt u Hrvatskoj sa stanovima za članove Sindikata lokalnih dužnosnika i namještenika i njihove obitelji, no zbog zbog problema s bankom koja je kreditirala investitora, radovi su zaustavljeni i to u trenutku kada je samo jedna zgrada bila izgrađena i useljena. Drugi objekt je bio tek u fazi završnih građevinskih radova dok je gradnja treće zgrade, ove koju sada redovito “posjećuju” kradljivci, bila tek u punom jeku. Danas o četvrtoj i petoj zgradi tog mini – naselja u Kružićevoj više nitko i ne govori, a kada će se nastaviti radovi na trećoj zgradi ne želi nagađati ni sam voditelj gradilišta ili bolje reći “razgradilišta”, Zlatko Grahović.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest