Nekategorizirano

Šokantan poraz: Unatoč fenomenalnom Šnajderu i vodstvu +5, karlovački rukometaši izgubili 32:31 u Splitu

Šokantan poraz: Unatoč fenomenalnom Šnajderu i vodstvu +5,
karlovački rukometaši izgubili 32:31 u Splitu

Zaista šokantan i više nego neočekivan poraz doživjeli su rukometaši Karlovca u 13. kolu 1. HRL Jug. Nakon odličnog ulaska u drugi dio sezone (s uvjerljivih 42:18 protiv Biograda) i jasno izraženih premijerligaških ambicija, Karlovčane je u drugom kolu nastavka čekalo gostovanje kod "fenjeraša" Splita - momčadi koja je dosad prikupila samo 2 boda, a u Karlovcu je poražena s gotovo nevjerojatnih 49:19!

No, umjesto očekivana nova dva boda i nastavka pritiska na vodeći Dubrovnik, dogodio se, treba otvoreno reći, neoprostiv poraz za momčad koja želi u Premijer ligu. Split jest donekle pojačan, ali ipak nema opravdanja za poraz s posljednjeplasiranom momčadi lige. U prvom dijelu počeli su dobro Karlovčani vodili 4:1, no sredinom poluvremena upali u prvu dulju krizu nakon koje je Split poveo 10:7. Uhvatili su gosti brzo priključak i na poluvremenu je bilo 16:16. U nastavku isprva izjednačena igra, a onda se činilo da je Karlovac riješio susret u svoju korist - bilo je 25:20 za karlovačke rukometaše, no umjesto rutinskog privođenja posla kraju uslijedila je nova kriza i potpuno nesnalaženje na parketu - od 23:27 Splićani stižu na 27:27, Karlovac tada posljednji puta dolazi u vodstvo 28:27, a na 30:30 posljednji puta je u egalu. Splićani postižu dva pogotka i priči je kraj. Konačan rezultat: Split - Karlovac 32:31.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pomogao nije ni izuzetno raspoloženi Šnajder koji je postigao 14 pogodaka. Iz samog rezultata vidljivo je da je napad solidno odradio svoj posao, ali da je obrana bila ispod svakog kriterija. Pobijedi li Dubrovnik ovog vikenda na svom parketu Mornar Crikvenicu pobjeći će na ogromnih pet bodova prednosti, što gotovo da će biti nedostižno, iako je do kraja ostalo još devet kola. U svakom slučaju, poraz koji se zaista nije smio dogoditi.

U Splitu su igrali: Radočaj 1, Horvat 4, Čakarić, Capan 1, Begić 2, Janjanin, Šepac, Šnajder 14, Čelić, Bačić, Mrljak, Crnković 1, Sudarić 3, Frketić, Šolić 5 i Glumac.

U sljedećem kolu rukometaši Karlovca u malom derbiju dočekuju momčad Ribola Kaštela, s kojom su do ovog kola dijelili drugu poziciju, a sada bi, ovisno o rezultatu Kaštelana ovog vikenda, za njima mogli zaostajati bod ili dva.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!