Jelić o poskupljenju vode: Svi zbog ISPA-e moramo podnijeti svoj dio tereta

Jelić o poskupljenju vode: Svi zbog ISPA-e moramo podnijeti svoj
dio tereta

Još uvijek nije poznat točan postotak za koji će u Karlovcu uskoro biti podignuta cijena vode. Navodno se, međutim, ipak neće raditi o poskupljenju od 68 posto, koliko stoji u zahtjevu, koji je Uredu gradonačelnika Damira Jelića na amenovanje poslan iz “Vodovoda i kanalizacije”. Prijedlog ove tvrtke je da se cijena za gospodarstvo ne dira, dok bi za domaćinstva porasla s 2,88 kune po kubiku vode na 4,86 kuna.

– Napravili smo dubinsku analizu poslovanja i proveli uštede gdje god je to moguće, ali bez podizanja cijene za predloženi postotak, ne možemo doći do nule na kraju godine. A pozitivno poslovanje je jedan od uvjeta na koji nas obvezuje sudjelovanje u ISPA projektu – rekao je prilikom slanja zahtjeva direktor “Vodovoda” Ivan Mrzljak.

Gradonačelnik Damir Jelić je, pak, nakon karlovačkog sastanka Odbora za praćenje ISPA projekta, izjavio kako konačnu odluku o Mrzljakovom zahtjevu još nije donio. Sigurno je tek kako neće odobriti poskupljenje od 68 posto, već ipak nešto manje.

– Korekcija cijena je nešto što nam svakako slijedi, ali potrudit ćemo se da ona ostane u nekoj normali. No poskupljenje je nužno. Jednostavno, kad se radi na ovako velikim stvarima kakva je gradnja novog pročistača otpadnih voda, tada moramo svi u tome sudjelovati i podnijeti svoj dio tereta – ustvrdio je Jelić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest