U Gradu nisu imali pojma da prodaju tuđe zemljište?

U Gradu nisu imali pojma da prodaju tuđe zemljište?

U Gradu nisu imali pojma da prodaju tuđi posjed. Ovo je službeni odgovor na skandaloznu prodaju privatnog zemljišta u karlovačkoj četvrti Grabrik tvrtki “Centar gradnja” namijenjenog za gradnju multipleks kina i stambeno – poslovnog prostora, a kojeg prenosi današnje izdanje riječkog Novog lista.

O slučaju o kojem je i KAportal pisao prošlog tjedna u ime Grada se očitovala glasnogovornica Andreja Barberić koja je naznačila da “u trenutku prodaje zemljišta nije bilo nikakvih problema oko tog zemljišta, čak niti naznaka da nešto može biti problematično.”

Ivan Plavetić

Podsjetimo, Odluku o prodaji atraktivnog zemljišta Gradsko je vijeće donijelo u veljači 2008. godine. Tada je, međutim, zanemarena činjenica da se na javnom natječaju uz ostale nudi i čestica pod katastarskim brojem 478/1., za koju je Karlovčanin Ivan Plavetić pokrenuo postupak za naknadu imovine oduzete u vrijeme Jugoslavije. Plavetić, navodi Novi list, međutim demantira ovakvo obrazloženje iz Grada jer tvrdi da je odmah po saznanju za natječaj gradske čelnike upozorio da se vodi postupak oko te čestice.

– Čim sam 2008. u Glasniku Grada Karlovca vidio da je u natječaj uklopljena i moja parcela, otišao sam po sudski izvadak i upozorio gradske čelnike da traje postupak povrata. No, to ih očito nije zanimalo, kazao je Plavetić dodavši kako je pročelnik Željko Pakšec na sastanku rekao da ga boli ona stvar što se ja još uvijek nisam nagodio s državom. Čestica je trenutno predmet sudskog vještačenja i za očekivati je da će Grad, odnosno porezni obveznici za svoj očigledni propust morati platiti milijunsko obeštećenje.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest