Jelić: Da smo mislili bojkotirati antifašiste ne bi im novčano pomogli

Jelić: Da smo mislili bojkotirati antifašiste ne bi im novčano
pomogli

Netko tko je normalan ne može osporavati ideju antifašizma, dok svatko realan isto tako može osporavati ideju komunizma. Nitko normalan pak ne može osporavati ideju hrvatske neovisnosti dok se isto tako ne može afirmativno izjasniti o ideji hrvatske samostalnosti naslonjenu na fašizam, izbacio je svoja promišljanja na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Damir Jelić, a nakon prozivanja SDP-ovog vijećnika Miroslava Delića zašto se nitko od predstavnika Grada nije pojavio na nedavnom obilježavanju dana oslobođenja Karlovca.

– Antifašizam je uklopljen u hrvatski Ustav i nema opravdanja za nedolazak gradskih čelnika na obljetnicu koja se obilježava zadnjih 65 godina, bio je rezolutan Delić te zatražio da se gradska vlast očituje što uopće misli o antifašizmu.

– U nekoliko navrata sam govorio da nas ideološki obojani izlasci u prošlost neće nigdje dovesti, ali ipak objasnio nedolazak na obljetnicu. On je, kaže, 6. svibnja bio na godišnjem odmoru dok ga suradnici uvjeravaju da je poziv stigao tek toga dana ujutro kad već nije bilo moguće uskladiti protokol dogradonačelnika. Marina Kolaković je navodno već imala ugovorene obveze dok ne zna čime je bio zauzet Dubravko Delić.- Da smo mislili bojkotirati antifašiste ne bi im financijski pomagali. Ovo sam sad prvi put rekao, dok sam s predsjednikom Udruge antifašista Miladinovićem stalno u kontaktu, kazao je Jelić,izrekavši dalje i svoj stav prema antifašističkim spomenicima.

– Svaki spomenik nije samo odnos prema onima kojih nema, već i prema Svevišnjem – rekao je gradonačelnik.

Dogradonačelnik Delić je priznao da kad je čuo da nitko nije došao i sam bio kosterniran.

– Gradonačelnik je odlično osvijetlio odnos Grada naspram antifašizma i nadam se da za ovakve rasprave više neće biti potrebe, zaključio je dogradonačelnik Delić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest