U prevrtanju školskog autobusa ozlijeđeno 33 djece i 4 odraslih

U prevrtanju školskog autobusa ozlijeđeno 33 djece i 4 odraslih

U teškoj prometnoj nesreći na državnoj cesti  D-1 kod Veljuna u 18,45 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno 33 djece i četiri odrasle osobe, od čega četiri teže.

Ponovno se, samo pet dana nakon slične nesreće u Karlovcu, prevrnuo školski autobus. Ovaj je prevozio 44 učenika trećih razreda Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić iz Zaprešića, te šest odraslih osoba, koji su se vraćali s izleta na Plitvičkim jezerima. Na mjesto nesreće stiglo je odmah šest ekipa hitne pomoći, koje su djecu hitno prebacile u Opću bolnicu Karlovac, a kolona u pravcu Slunja duga je više kilometara. [media id=27 width=420 height=300]

Do nesreće je, kako smo doznali od Dražena Živčića, zapovjednika Policijske postaje Slunj, došlo kad je autobus u desnom zavoju udario u zemljani usjek pored ceste i prevrnuo se na lijevi bok.

Ukupno je 37 ozlijeđenih od čega je 33 djece i 4 odrasle osobe. Troje djece je teže ozlijeđeno, kao  i jedna profesorica koja je u trenutku dolaska u bolnicu bila u životnoj opasnosti. Stanje joj je sada stabilno, a tijekom večeri će, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić, biti podvrgnuta amputaciji lijeve podlaktice. Desetero djece s najlakšim ozljedama bit će kući pušteno već večeras, dok će za ostale koji ostaju na kirurškoj obradi biti osigurana i pomoć dva psihologa.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest