Zar je netko sumnjao: “Goršićev dom” legalan do kraja mjeseca

Zar je netko sumnjao: “Goršićev dom” legalan do kraja mjeseca

Bespravno izgrađena drvena kuća u Turanjskim Goljakima, u javnosti poznatija pod nazivom “Goršićev Dom” bit će legalizirana do kraja ovog mjeseca.

Potvrdio je to gradonačelnik Damir Jelić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gdje je temu potaknuo SDP-ov vijećnik Josip Benčić. On je svoje pitanje o sudbini Društvenog doma u gradskoj četvrti, kojom predsjedava državni tajnik u MORH-u Željko Goršić, “začinio” podsjećanjem na komentar ovog slučaja od strane ministra Branka Vukelića.

– Državni tajnik Goršić je, valjda po uzoru na Andriju Hebranga, malo odlučio zaobići istinu na novinarske upite ima li objekt dozvole. No jedan drugi naš sugrađanin, trenutno zaposlen kao ministar u Vladi je rekao da će, ako je bilo propusta netko malo dobiti po guzi. Savjetujem onima koji su sudjelovali u gradnji da naslone svoje guze uza zid, jer se nikad ne zna kad će ministar krenuti u akciju – rekao je Benčić, izazvavši žestoke proteste predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a Daliborke Jurković.

Gradonačelnik Jelić je za Dom bez dozvola, pak, ustvrdio da bi ga sada bilo šteta rušiti. – Građevina je u postupku legalizacije. Pročelnici mi sada šapuću da će sve biti gotovo do kraja ovog mjeseca – objasnio je Jelić. Dom u Turanjskim Goljakima je po Goršićevoj narudžbi gradila vojska, a postavljen je bez građevinske dozvole. Inspekcija je stoga nepravomoćno naložila njegovo uklanjanje. No do toga, vjerojatno nitko nije ni sumnjao, ipak očito neće doći.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest