Krenulo skupljanje potpisa za referendum, SDP pozvao građane da se uključe

Krenulo skupljanje potpisa za referendum, SDP pozvao građane da se
uključe

U akciji potpisivanja peticije za referendum protiv prijedloga novog Zakona o radu osim sindikata uključili su se karlovačka podružnica Hrvatskih laburista sa vlastitim štandom dok su podršku danas pružili i gradski i županijski SDP-ovci koji su na tiskovnoj konferenciji svoje simpatizere i članove pozvali da se odazovu i svojim potpisom izbore demokratsko pravo na izjašnjavanje putem referenduma. Karlovčani su od jutra u velikom broju dolazili na štandove tako da je samo na štandu Laburista do 9,30 bilo prikupljeno oko petstotinjak potpisa. Bilo je, među građanima i skeptika.

SDP pozvao svoje birače

– Šta se mučite ništa ne vrijedi kad je mafija na vlasti, usput je dobacio jedan vremešni građanin koji je valjda već odavno izgubio povjerenje u demokratske metode pa ovog puta zaobišao štand na kojem se potpisuje peticija.

– Tristo tisuća nezaposlenih, oko 80 tisuća radnika koji rade a na primaju plaću i sad ova najavljena smanjivanja prava ljudi koji žive od svog rada rezultat su neodgovorene Vladine politike, rekao je predsjednik ŽO SDP-a Ivan Vuković i pritom pozvao građane da se odazovu peticiji. SDP još nije odlučio hoće li otvoriti vlastite štandove u Karlovcu i drugim gradovima već će to, kazao je predsjednik karlovačkog SDP-a Josip Benčić, biti stvar dogovora po podružnicama.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest