Perković: Marina Novaković ispolitizirala Savjet mladih za svoju promociju

Perković: Marina Novaković ispolitizirala Savjet mladih za svoju
promociju

Marina Novaković je isljučivi krivac za događanja oko Savjeta mladih dok je nedopustiv njezin pokušaj politizacije ovog tijela a zbog svoje promocije, SDP-a i Foruma mladih SDP-a, rekao je na podnevnoj tiskovnoj konferenciji predsjednik karlovačke Mladeži HDZ-a Matija Perković. Kaže da su razlozi ostavke Marine Novaković besmisleni, jer nije dirnuto u kvotu oporbe što se tiče članstva već je, dodaje Perković, do promjena članova u Odboru za mlade Gradskog vijeća došlo iz opravdanih razloga. Podsjetimo, jučer je Novaković najavila ostavku u Savjetu mladih zbog čega bi, jer više nema kvorum potreban za odlučivanje ovo savjetodavno tijelo Gradskog vijeća automatski trebalo prestati postojati. SDP-ovoj vijećnici ne paše što su u Odbor umjesto Damira Mandića (HDZ) i nezavisne Ivane Rumenović ubačeni HSS-ovac Stjepan Tvrdinić i HSP-ovac Domagoj Švegar. – Švegar kao mlad i obrazovan čovjek sigurno ima nešto za ponuditi ovom gradu, dok Tvrdinić ima iskustvo koje će nam sigurno pomoći u radu, rekao je Perković koji u novom Odboru obnaša dužnost predsjednika. Pritom je priznao da je do neočekivane rošade došlo zbog zahtjeva HSS-a da sudjeluju u ovom tijelu, pa je Tvrdinić valjda uletio kao najmlađi od HSS-ovih vijećnika iako se već bliži 60-oj.

Mandić navodno niti nije mogao sudjelovati u Odboru zbog obveza, a Ivana Rumenović je ispala iz kombinacija jer je HSP-ov Švegar predlagačima ipak bitniji. Perković tvrdi da njegovo imenovanje nema nikakve veze s približavanjem HSP-a vladajućem HDZ-u već da je dobro da u Odboru ima ljudi koji različito razmišljaju.

– Došlo je do promjene jer se  htjelo depolitizirati političko tijelo unutar Gradskog vijeća. Švegar je imao kritike na račun gradske vlasti i gradonačelnika, ali nas ne smeta da u istom tijelu sjedimo s nekim tko ima drugačije mišljenje, za razliku od Marine Novaković.

Savjet mladih koji se automatizmom raspao sada čeka novo raspisivanje natječaja. Što je uopće radio ispričala je predsjednica Ivana Rumenović koja je ostala kratkih rukava s obzirom da ju je politika izbacila iz Odbora a Savjet joj se raspao.

– Savjet mladih je napravio dobru stvar što je potakao osnivanje Odbora kojeg većina gradova nema u svojim gradskim vijećima. Žao mi je što je završio na ovakav način, valjda će novi saziv imati bolje trenutke, zaključila je Rumenović.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest