Etno jazz festival nudi odličan program i oživljava stare gradske lokacije za svirku

Etno jazz festival nudi odličan program i oživljava stare gradske
lokacije za svirku

Ovogodišnji, četvrti po redu, međunarodni Etno jazz festival, održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja. Četverodnevni program s jedne je strane malo pod utjecajem recesije pa neće biti prezvučnih imena, ali s druge strane će ponuditi brojne novosti i zanimljivosti, pa će dobre svirke biti i više nego ranijih godina, i to na zanimljivoj lokaciji. Svakog dana, naime, festival će se održavati u parku Veleučilišta Karlovac, lokaciji starijim Karlovčanima poznatoj kao “vojna bašta”, u kojoj su nekada bile redovne rock svirke. Svakog dana na rasporedu su i barem dva programa, pa će ljubitelji jazza i etno glazbe zasigurno doći na svoje. Cijena ulaznice po danu je 30 kuna, a paket za sva četiri dana može se kupiti za vrlo povoljnih 80 kuna.

Evo i rasporeda. Festival u ponedjeljak 28. lipnja otvara zanimljiv program “Dobro ugođene boce” Dalibora Mateše te nastup plesnog Studia 23, nakon čega će središnji koncert večeri održati bosansko-hercegovačka etno pjevačica Lejla Jusić s pratećim ansamblom Buzz. Koncert počinje u 21 sat, a u 23 je, kao i svakog dana na rasporedu After party na kojem će Jam Session održati Kruno Levačić, Elvis Penava i Astrid Kuljanić.

U utorak 29. lipnja središnji je gost Jazz Room Tihomira Hojsaka, a u afteru je na rasporedu Sinatra Tribute.

U srijedu, 30. lipnja, nastupa vrsni ansambl Borne Šercara Jazziana Croatica. Vrlo zanimljiv bit će i after party s nastupom Joe Kaplowitza (USA) i njegove supruge Lele. Kaplowitz je svirao s brojnim poznatim imenima američke jazz scene, a njegova supruga vrsna je pjevačica.

Napokon, 1. srpnja festival završava nastupom domaćih snaga. U prvom dijelu programa predstavit će se kvintet Gorana Ilića. Karlovački zaljubljenik u jazz okupio je sjajnu ekipu, u kojoj sviraju Borna Šercar, Tihomir Hojsak, Branko Sterpin i Uglješa Novaković.

Posebno zanimljiv bit će after party na kojem će se predstaviti mladi karlovački jazz bend Bel Band. Vrlo mladu glazbenu ekipu čine Mario Klarić, Stjepan Perković, Marin Murganić, Matija Kovačić i Katarina Zovak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest