Foginovo postalo prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj

Foginovo postalo prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj

Foginovo kupalište u sezonu kupanja ući će kao prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj. Lučka uprava Sisak Gradu Karlovcu je za Foginovo nedavno potvrdila status registriranog kupališta i Foginovo je time postalo prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj.

– Takav službeni status ima još samo Zagreb za Jarun, no tamo se radi o jezeru, a ne o rijeci, rekao je gradski pročelnik Goran Jakšić, koji je vodio postupak registracije. Osim novog statusa kupališta, na Foginovom se obnavljaju sanitarni čvorovi, svlačionice i toaleti, dok će novo, umiveno lice dobiti i poznata skakaonica. – U vodi će biti postavljen vodeni park s toboganima i trampolinima, a bit će ograđeno i vaterpolo igralište. U planu je i organizacija divlje ljetne vaterpolo lige, kaže pročelnik Jakšić. Korana će biti ograđena plutačama a uspostavljena će biti i spasilačka služba.

– Registracija kupališta za sobom nosi brojne obaveze, ali vjerujemo da smo na dobrom putu da vratimo Karlovčane na Koranu, rekao je Jakšić. Radovi bi trebali početi 21. lipnja dokad se  moraju odraditi i neki drugi poslovi. Organizacija spasilačke službe, hitne pomoći i kontinuirano ispitivanje kvalitete vode koja će se, ispričao je Jakšić u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo vršiti četiri puta tjedno.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest