Karlovački bejzbolaši pobjedom protiv Finaca otvorili Europski kup

Karlovački bejzbolaši pobjedom protiv Finaca otvorili Europski kup

Na stadionu Četiri rijeke po paklenoj vrućini danas su odigrani susreti 1. kola Europskog kupa u baseballu, kojemu je Karlovac domaćin od 14. do 19. lipnja.

Bejzbolaši karlovačke Olimpije u prvom su susretu nakon odlične igre svladali prvaka Finske, momčad Espoo Expos, rezultatom 10:4. Utakmica je dugo bila neizvjesna, bilo je 2:1, a Karlovčani su u šestoj izmjeni napravili, pokazalo se, odlučujuću razliku i poveli 5:1. Finci su se u nekoliko navrata približavali, no karlovački bejzbolaši nisu dozvolili preokret.

Za Olimpiju su nastupili: Sertić, Gales, Tairi, Brozinić, Miles, Tovar, Matijević, Goldstrom i Rajačić (ušli su još Mitrović i Karin) te kao bacači Vukmirović, Gales i Vučković.

U prve dvije utakmice nije bilo nikakve neizvjesnosti. Bugarski Buffaloes Blagoevgrad svladali su slovenske Lisjake sa 23:2, a austrijski Superfund Wanderers bili su uvjerljivi protiv mađarskih Szentendre Sleepwalkersa – 14:1.

U utorak u 9.30 ujutro igraju Superfund Wanderers protiv Espoo Exposa, u 13 sati sastat će se Szentendre Sleepwalkersi i Buffaloes Blagoevgrad, a u 17 sati karlovačka Olimpija igra protiv Lisjaka Kranj (Slovenija). Ulaz je 10 kuna uz besplatnu konzumaciju jednog pića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest