Karlovac dobio novi originalni suvenir – Katzlerov Karlovački parfem

Karlovac dobio novi originalni suvenir – Katzlerov Karlovački
parfem

Nakon što se prošle godine mogao pohvaliti prvom nagradom na natjecanju Zeleni cvijet za najoriginalniji novi hrvatski suvenir (“List platane” Alme Dubravčić), Karlovac i ove godine s punim pravom očekuje puno od ovog natjecanja.

Za to su najzaslužniji Karlovčani okupljeni oko Paviljona Katzler. Riječ je o Karlovačkom parfemu, koji će se pojaviti u sedam mirisa. Voditeljica projekta je Morana Rožman, a u izradi su sudjelovali karlovački stručnjaci i umjetnici svih generacija – za izradu parfema zadužen je bio dr. sc. Stribor Marković, cijenjeni karlovački stručnjak s područja fitoaromaterpaije, ambalažu s dodirom bogate gradske povijesti, u obliku nekadašnjih karlovačkih oglasnih stupova, izradila je majstorica keramike Lidija Maček-Stanić, a grafički dizajn parfema osmislili su mladi umjetnici Katharina Sertić i Tin Rožman.

Ovo je prvi karlovački parfem. Kreairan posebno za Karlovac, čini seriju od 7 parfema, u staklenim bočicama, u keramičkoj ambalaži. Svaki pojedinačni parfem dobio je ime po članovima obitelji Katzler, koji svaki za sebe simboliziraju bilo koju osobu tadašnjeg građanskog društva. Karlovački parfem – nova je dimenzija suvenira čije je stvaranje inspirirano klasičnim notama parfema iz “ormara naših baka”. To je kombinacija botanički i biokemijski definiranih eteričnih ulja i apsoluta, s kontroliranim geografskim podrijetlom. Promotivna kolekcija parfema je numerirana – svaka pojedinačna parfemska bočica imat će svoj redni broj.

Miris će svatko moći izabrati za sebe – od sjetnog bergamota, preko egzotične gorčine kombave, do klasičnih mirisa jasmina i ruže.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest