Reagiranje Davora Patafte na članak obavljen na KAportal.hr

Reagiranje Davora Patafte na članak obavljen na KAportal.hr

KAportal.hr je 19. svibnja 2010. prenio tekst riječkog Novog lista pod naslovom “Tko je Davor Patafta, čovjek koji je kupio Pamučnu industriju’” u kojem je gospodin Davor Patafta nazvan tajkunom, dok je u tekstu navedena i tvrdnja o istrazi USKOK-a o odnosu Davora Patafte i varaždinskog gradonačelnika. Kako je navedeno u reagiranju punomoćnika Davora Patafte, odvjetnika Vlade Sevšeka na objavljeni članak, hrvatska javnost pod imenom “tajkun” percipira osobu koja je u vrijeme privatizacije i uvođenja tržišta kapitala stvorila bogatstvo, financijskog moćnika koji se obogatio na sumnjiv način što gospodin Davor Patafta to bez ikakve sumnje nije. Kako se navodi u reagiranju, neprihvatljivo je, čak i u kontekstu zajamčene slobode tiska, nekoga nazivati tajkunom bez ikakve provjere odlučnih činjenica.

– Budući da se uz ime moje stranke stavlja naziv tajkun, koji je u očima hrvatske javnosti izrazito negativno konotiran te početak istrage USKOK-a koju javnost jednako negativno vrednuje, objavljivanjem gore navedenih neistinitih informacija grubo je povrijeđen ugled i čast moje stranke zajamčen čl. 35. Ustava RH, kao i člankom 19. Zakonom o obveznim odnosima.

– Gospodin Patafta je diskretan, ali ugledan hrvatski poduzetnik, predsjednik Uprave T7 grupe d.o.o. koji je svoju imovinu nije stekao na sumnjiv način već vlastitim kapitalom, stvaranim više desetljeća unutar obitelji, vlastitim radom i sposobnostima i bez uobičajenog glamura kakav se redovito stvara oko mnogih “novokomponiranih” hrvatskih biznismena u proteklih dvadeset godina, stoji u reagiranju. Kako navodi, jedno od društava iz T7 grupe, tvrtka T7 Vis d.o.o. kupila je imovinu u vlasništvu Pamučne industrije Duga Resa d.d. uz obvezu preuzimanja sadašnjih trideset i četvero radnika i daljnjeg zapošljavanja najmanje sto novih radnika. Umjesto upućivanja izraza dobrodošlice, odabrali ste vrijeđati čast i ugled g. Patafte, nazivajući ga (namjerno, iz nespretnosti ili iz neznanja) neistinito i neutemeljeno tajkunom te mu pripisujući istragu USKOK-a iako se, povodom jedne anonimne prijave, radilo o standardnom provjeravanju navoda iz prijave.

Davor Patafta po punomoćniku Vladi Sevšeku, odvjetniku iz Varaždina

KAportal.hr ispričava se za moguće neugodnosti nanesene prenošenjem spornog članka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest