Važna pobjeda Olimpije protiv bugarskih Buffaloes Blagoevgrad

Važna pobjeda Olimpije protiv bugarskih Buffaloes Blagoevgrad

Bejzbolaši karlovačke Olimpije gotovo su osigurali plasman u finale Europskog baseball kupa, koji se od 14. do 19. lipnja održava na karlovačkom stadionu Četiri rijeke. U susretu trećeg kola svladali su dosad neporaženu bugarsku momčad Buffaloes Blagoevgrad i to uvjerljivim rezultatom 8:0. Sada su na vrhu usamljeni Karlovčani i bečka momčad Superfund Wanderers, pa bi se lako moglo dogoditi da međusobni susret u petak bude i službeno prvi finalni susret. Finale se, naime, igra na dvije pobjede, s tim da se računa rezultat ogleda iz ligaškog dijela. Za tako nešto Austrijanci će morati već sutra ujutro u 9.30 svladati Bugare.

Današnji susret Olimpije i Buffaloesa bio je, iako to rezultat ne sugerira, vrlo uzbudljiv. Odlični domaći bacač, Venezuelanac Carlos Tovar, bio je nesavladiva prepreka za bugarske napadače, no i gosti su igrali vrlo dobro u obrani, pa je sve do pred sam kraj susreta rezultat bio 2:0. U samoj završnici, ipak, Karlovčani su slomili bugarsku obranu i došli do uvjerljive pobjede.

Na pomalo čudan način do treće pobjede došli su Austrijanci. Slovenski Lisjaki na susret su došli samo s 9 igrača, što je minimum dozvoljen u slovenskom prvenstvu i regionalnoj Interligi, u kojoj sudjeluju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske. No, pravila europske baseball federacije CEB su drugačija i suci i delegat nisu dozvolili odigravanje susreta bez minimalno 11 igrača u svakoj postavi te je susret registriran pobjedom Austrijanaca 9:0 bez borbe.

Kako smo i ranije javili, u susretu nevažnom za rasplet na vrhu, Szentendre Sleepwalkers iz Mađarske sa 13:3 su svladali Espoo Expose iz Finske.

Raspored za četvrtak:

9.30 Vienna Superfund Wanderers – Buffaloes Blagoevgrad

13.00 Espoo Expos – Lisjaki Kranj

17.00 Olimpija Karlovac – Szentendre Sleepwalkers

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest